Ex-eigenaar Wim Bijnens van Roermonds Enne Solutions baas bij Belgisch bedrijf (en beschrijft verschillen tussen beide Limburgen)

Wim Bijnens is benoemd tot directielid van SAGA, een Belgisch bedrijf dat ook in Nederland activiteiten heeft. Bijnens is de oprichter van Enne Solutions, een bedrijf in Roermond waar hij vorig jaar vertrok. Eerder werkte hij ook al in Belgiƫ.

We hebben vanwege zijn werkervaring in beide Limburgen Wim Bijnen gevraagd om de verschillen en overeenkomsten op papier te zetten en waarom hij eind vorig jaar is gestopt bij Enne Solutions, zie onder de foto zijn uitgebreide reactie:

Vertrekt  bij Enne:

Belangrijkste reden is inderdaad dat de meerderheidsaandeelhouder Oké Holding er voor geopteerd heeft om het versnelde groeipad (via overnames in de kast te steken) en ENNE Solutions verder organisch te laten groeien op de reeds stevig opgebouwde basis.

Dit scenario past uiteraard niet direct bij mijn ambitie, vandaar de verkoop van mijn aandelen aan Oké Holding en mijn samenwerking met Etienne Schreurs in Saga Consulting Group waar er een duidelijke groeistrategie is.

Ik ben niet helemaal weg uit Nederland/Nederlands Limburg ; we hebben met Saga twee dochterbedrijven in Nederland (Provide en PlanLogic) – verder blijf ik bestuurslid van Jong LWV.  Het is dan ook zeker onze bedoeling om verder te investeren in groei in Nederland/Nederlands Limburg.

De verschillen tussen aan de twee kanten van de Maas.

Enerzijds heb ik het gevoel dat Nederlands Limburg sterker getroffen is door de economische situatie dan aan de Vlaamse kant, vooral in de retail en het MKB zie je dat.

Verder ligt er voor de Euregio een enorme uitdaging in het creëren van een gemeenschappelijk referentie kader, om zo veelmeer tot een economische bloei te komen in de regio.

Wat bedoel ik hiermee; Als ik de Maas overrijd dan verander het beeld dat de mensen op de wereld hebben volledig.

We kijken niet alleen anders naar Europa en bv. het Griekenland verhaal, we kijken anders naar de economische situatie en de maatregelen die de overheid/europa dient te nemen.

Maar we hebben ook andere idolen/mediafiguren/sportmensen/vedetten/ …

Kortom het beeld, dat vooral door de media gecreëerd wordt, op de wereld en wat ons dagdagelijks bezighoudt is totaal verschillend en dit is een rem op de groei van “de Limburg Regio”.

Ik kan iedereen aanraden om zoals ik de afgelopen jaren gedaan heb; zowel “Het Belang van Limburg” als “de Limburger” lezen en zowel de “Standaard als het NRC”, dan zie je pas hoe verschillend onze bril op de wereld is. => wat bv helemaal bizar is, is dat het belang van Limburg gestopt is met de wekelijkse pagina over Nederlands Limburg.

Een ander opvallend verschil, en dat is eerder de business kant.  We hebben een totaal andere insteek bij contract onderhandeling.

Een Belg is relatief soepel in zowel het onderhandelen van het contract als later bij de uitvoering wanneer er zich problemen voordoen => “problemen oplossen als ze zich stellen”.

Een Nederland is veel strikter hierin, veel harder in de onderhandeling en van mening dat de onderhandeling bepaalt wie zijn probleem het straks is => “problemen voorkomen”.

Ge kunt uiteraard begrijpen dat dit nogal eens voor problemen zorgt wanneer een contract onderhandeld is op zijn Nederlands en straks op zijn Belgisch uitgevoerd zou worden. Of omgekeerd.

Ik kan hier uiteraard uren over vertellen!

Met vriendelijke groeten

Wim

EN HIERONDER HET PERSBERICHT VAN ZIJN BENOEMING:

Als ondernemer is Wim Bijnens meer dan 10 jaar actief in de IT- en media- sector, met top-directiefuncties bij ENNE Solutions bv (oprichter) HostIT (oprichter), Cegeka (algemeen directeur) en Concentra (lid directie comité). Als doctor in de wetenschappen is Wim van nature sterk methodologisch en conceptueel ingesteld. Met zijn komst krijgt de SAGA Consulting Group meer gestalte. Wim zal, als rechterhand van Gedelegeerd bestuurder Etienne Schreurs, de strategie concreet vorm geven en de groep verder uitbouwen.

ZAVENTEM, juni 2012 - SAGA Consulting Group, één van de snelst groeiende IT-dienstverleners in België heeft Wim Bijnens aan haar team toegevoegd. Wim die de voorbije drie jaar aan de slag was als Algemeen Directeur van het cloud computing bedrijf ENNE Solutions in Nederland zal zich concentreren op de strategie, integratie en verdere uitbouw van de groep. De samenwerking kadert binnen duidelijke focus van SAGA Consulting Group op groei in haar thuismarkt, de Benelux.

Wim Bijnens, Chief Strategy Officer SAGA Consulting Group; “De uitdaging bestaat erin de verschillende divisies binnen de groep sterker te integreren en iedereen te laten focussen op haar kerncompetentie om zo op korte termijn onze positie in de top 5 van Belgische ICT-dienstverleners te verstevigen. Verder is er een duidelijke ambitie om ook in Nederland de groep verder vorm te geven.”

Etienne Schreurs, Gedelegeerd Bestuurder van SAGA Consulting Group: “Wim Bijnens kent de markten waarin de verschillende divisies van SAGA Consulting Group opereren als geen ander. Met Wim aan mijn zijde krijg ik een stuk gemoedsrust, hij gaat mij niet alleen perfect ondersteunen maar ook een belangrijke rol spelen in de succesvolle toekomst van onze groep. Zijn komst is dan ook een belangrijke stap in de verdere uitbouw van onze groep”

Over SAGA Consulting Group

SAGA Consulting Group is één van de snelst groeiende IT-dienstverleners in België. De onderneming heeft haar hoofdvestiging in Zaventem en beschikt daarnaast nog over twee andere Belgische vestigingen (Waver en Hasselt).

De groep heeft zes uitgesproken specialisaties: Enterprise Applications (all-round IT-projectontwikkeling voor de Banken, industriële en publieke sector), Web & Mobile applications, Social Media & Communications, Workforce Management (softwareoplossingen voor personeelsplanning, tijdsregistratie en HR), IT-security oplossingen en Testing & Quality Assurance. Meer informatie: www.saga.be 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

7 juni 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers