ICT SPECIAL: Eigenaar Maarten Amkreutz van AMR ict: ons bedrijf rust op stevige Limburgse roots (omzet voor 60% buiten Limburg)

In de serie over Limburgse ict-bedrijven vandaag Maarten Amkreutz van AMR ict. Bij de onderneming met het hoofdkantoor in Maastricht Airport werken 15 mensen. Er is ook een vestiging in 's-Hertogenbosch.

Ondernemers cv (wie bent u - geboren, opleiding en werkervaring EN waarom bent u ondernemer geworden?)

Maarten Amkreutz, 13-6-1976 geboren te Heerlen, werkzaam als Technisch Directeur bij AMR ict en mede-eigenaar samen met Raymond Amkreutz, Algemeen Directeur.

Opleiding is Technische Bedrijfskunde en International Management aangevuld met diverse ICT certificeringen in de loop der jaren.

Ik ben sinds 1997 werkzaam in de ICT, dus inmiddels 16 jaar. Ik ben ondernemer geworden omdat ik het prettig vindt om zelf de beslissingen en verantwoordelijkheid te nemen samen met mijn compagnon.

Bedrijfs cv (aantal werknemers nu, 5 jaar geleden, eventueel omzet nu en 5 jaar geleden) en belangrijkste producten/diensten

-     AMR ict opgericht per 1 maart 2001, we bestaan dit jaar 12,5 jaar

-     Werknemers nu: 15, en werknemers  in 2008:  10

-     Omzet 2012 was 1,6 miljoen euro, Omzet in 2007 was 700.000 euro.

-     Belangrijkste producten en diensten :

      - System Integrator in de zorg (Cisco Telefonie, Telezorg Verpleegoproepsysteem en Domotica)

      - Solution provider in het MKB (Cisco Infrastructuren en VoIP, Citrix, RES, Microsoft en NetApp)

      - AMR ict Virtual Office (virtuele werkplekken)

      - Managed Services (Beheer op SLA basis zowel tijdens kantoortijden als 24x7 met 4 uur response)      

Hoeveel % van uw omzet zit buiten Limburg?

Dat is momenteel 60% van onze omzet.

Is dat groeiende?

Deze is groeiende. In Nederland vooral Noord-Brabant en de Randstad en over de grens in Duitsland (Nord Rhein Westfalen) en België

Waarom scoort u buiten de provinciegrens?

Enerzijds door onze unieke propositie voor de zorgmarkt als System Integrator en anderzijds vanwege ons hoge kennisniveau. Als Cisco Premier Partner worden we vaak gevraagd voor klussen buiten de regio Limburg. 

Heeft u al een vestiging buiten Limburg? Zo ja waarom? Zo niet, overweegt u een vestiging buiten Limburg?

Sinds begin januari 2012 beschikken wij over een nevenvestiging in ’s Hertogenbosch. Deze vestiging hebben wij geopend om onze klanten in met name Noord-Brabant en de Randstad nog beter te kunnen bedienen.

Heeft u ook omzet in het buitenland? Zo ja, hoeveel procent van het totaal, zo nee: waarom zit je niet in het buitenland

Ongeveer 10% van onze omzet is afkomstig uit het buitenland en dan met name Duitsland en België.

Hoe belangrijk voor uw bedrijf is de aanwezigheid van ict-opleidingen in Limburg? 

Dit is voor ons inderdaad van groot belang. De samenwerking met de opleiding NID van Hogeschool Zuyd levert ons elk jaar diverse talenten welke wij verder kunnen opleiden binnen onze expertise gebieden.

De Nederlandse economie krimpt, wat betekent dat voor uw bedrijf dit jaar?

Wij merken vooral bij onze MKB klanten in de regio Limburg een grote terughoudendheid op het vlak van investeringen. Echter vanwege onze kostenbesparende propositie voor de zorg weten we op dat vlak de laatste jaren een mooie groei te realiseren. Ook de introductie van het AMR ict Virtual Office begin dit jaar heeft geleid tot een toegenomen vraag vanuit de markt.

Is het moeilijk om aan personeel te komen? En zo ja, wat voor specialiteiten?

Voor ons is het momenteel niet lastig om aan gekwalificeerd personeel te komen. Er is voldoende aanbod in de markt verkrijgbaar, maar wij geven veelal de voorkeur aan het zelf opleiden van talent, dit mede vanwege ons multidisciplinaire karakter als organisatie.

Zou een Limburgse ict-arbeidspool iets zijn? 

Over de precieze invulling hiervan zouden wij best eens willen brainstormen, het uitwisselen van kennis en personeel bij bepaalde projecten kan inderdaad interessant zijn. Momenteel hebben wij echter onze engineers grotendeels volgepland staan.

Wat wilt u zelf nog kwijt?

Met name in de innovatie ligt de kracht om als Limburg goed uit de crisis te komen, want de wereld om ons heen veranderd sterk. ICT kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren door de toepassing van nieuwe technologieën. Wij waarderen het dan ook enorm dat Wijlimburg.NL de Limburgse ICT sector een platform biedt om zichzelf kort te presenteren. 

Is er iets Limburgs/(en/of uw woon/vestigingsplaats) aan uw succes?

Ons bedrijf rust op stevige Limburgse roots, want beide eigenaren komen uit Limburg en ons hoofdkantoor is op Maastricht-Airport gevestigd. Daarnaast bestaat het merendeel van ons personeelsbestand uit Limburgers momenteel. Kortom Limburg zit ons in de genen. Kernwaarden voor AMR ict zijn betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid en wij hebben gekozen voor een solide groei van onze organisatie.

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

12 mei 2013 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers