Licom aan het werkt voor Belgisch automotivebedrijf (Duitse ondernemingen hebben ook interesse)

Sociale werkvoorziening Licom in de Parkstad heeft een Belgische multinational als klant binnengehaald. Ook hebben Duitse bedrijven interesse voor de 'handjes' van de duizenden Licom-personeelsleden.

Dat blijkt uit een persbericht (zie hieronder). De bijgevoegde video is door de commerciële afdeling van WijLimburg gemaakt in opdracht van WijLimburg en valt niet onder de journalistieke werkzaamheden. 

Licom sluit contract met Belgisch automotivebedrijf

Ook Duitse firma’s tonen interesse

HEERLEN - Licom NV gaat, naast de reguliere werkzaamheden in de thuisregio Parkstad en het Heuvelland, ook grensoverschrijdende opdrachten uitvoeren. Het werkvoorzieningschap heeft het eerste buitenlandse contract inmiddels in de wacht gesleept. Daarbij werken ruim vijftig Licom-medewerkers aan auto-onderdelen in opdracht van Alro, een Belgische multinational in de automotive. Het gaat om spuitwerk en herstel van auto-onderdelen die onder meer op vrachtwagens van Scania en DAF komen.

DUITSE BEDRIJVEN

De werkzaamheden bestaan grotendeels uit handwerk en dat is relatief duur in West-Europa. Door de (deels gesubsidieerde) inzet van sw-medewerkers kan Alro de loonkosten fors drukken. Ook de Duitse markt heeft oren naar ‘de handjes’ van Licom. Vandaag brachten vijfentwintig Duitse bedrijven een bezoek aan Licom. Directeur Herman Vrehen: “Wij zijn bezig om honderden sw-medewerkers te begeleiden bij de overstap naar een gewone baan bij een gewoon bedrijf. Daarbij benutten we nu ook de kansen die het bedrijfsleven in Belgisch-Limburg en de regio Aken biedt.” Licom wordt daarbij, wat de Duitse markt betreft, ondersteund door het netwerk van de Industrie- und Handelskammer Aachen en de Duits-Nederlande Businessclub.Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

25 april 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers