Maastrichts architektenbureau showt 'groene' drijvende woning

Het Maastrichtse architektenbureau Vandehoek Coenegracht en Kromwijk heeft naar eigen zeggen de eerste 'duurzame drijvende woning' ontworpen en gerealiseerd. Binnenkort een half jaar lang te zien in hartje Maastricht.

Hieronder het persbericht:

Eerste duurzame drijvende woning van Nederland in Maastricht

Vanaf zaterdag 19 mei is in Maastricht de eerste duurzame drijvende woning van Nederland voor het publiek te bezoeken. De drijvende woning ligt vijf maanden bij de steigers van rederij Stiphout aan de Kesselskade in Maastricht.

AutarkHome
De drijvende woning, die de naam AutarkHome draagtis de eerste drijvende passiefwoning ter wereld die volledig in zijn eigen energie voorziet (elektriciteit, warmte en water). Door het toepassen van duurzame technieken is deze waterwoning tienmaal energiezuiniger dan een gemiddelde woning.

De AutarkHome is ontworpen door Pieter Kromwijk van Vandehoek Coenegracht en Kromwijk Architecten en is de komende vijf maanden als modelwoning te bezoeken.

Klik hier voor de website van de architekten. 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

9 mei 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers