Munckhof opnieuw gekozen als Best Managed Company en winnaar AFAS Award (persbericht)

Munckhof uit Horst heeft in korte tijd verschillende prijzen gewonnen. Zo is het bedrijf voor de vierde keer gekozen als Best Managed Company. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Deloitte in samenwerking met TiasNimbas Business School en VNO-NCW. Tevens werd vorige week bekend dat Munckhof de AFAS Award in de categorie ERP gewonnen heeft. Deze prijs, die ieder jaar uitgereikt wordt aan een klant van AFAS die optimaal gebruik maakt van haar automatiseringssoftware, werd tijdens een gala bijeenkomst op het hoofdkantoor van AFAS in Leusden aan Munckhof uitgereikt.

Best Managed Company

In 2012 mag Munckhof zich wederom een van Nederlands best geleide bedrijven noemen. ‘Best Managed Company’ is een competitie van Deloitte en richt zich op ondernemingen in Nederland binnen het midden- en grootbedrijf. Tijdens bedrijfsbezoeken aan de genomineerden worden de financiële positie, strategie, commitment en bekwaamheid van de bedrijven onder de loep genomen. Een onafhankelijke jury maakt vervolgens op basis van de rapporten een selectie van de winnende ondernemingen. Tom Roefs, algemeen directeur van Munckhof: “We zitten dit jaar in de gelukkige positie dat we in korte tijd twee mooie prijzen hebben gewonnen. De titel voor Best Managed Company hebben we inmiddels al enkele keren in de wacht gesleept, maar het blijft een bijzondere prijs. Een onafhankelijke jury kijkt kritisch naar onze bedrijfsvoering en beloont ons voor onze sterke focus op innovatie en het inspelen op marktontwikkelingen. Dat geeft ons vertrouwen en voldoende inspiratie om op deze ingeslagen weg door te gaan.”

 

AFAS Award

Munckhof was voor de AFAS Awards, samen met twee andere bedrijven uit Nederland, genomineerd in de categorie ERP. Tom Roefs geeft aan waarom het winnen van de AFAS Award voor Munckhof belangrijk is: “De afgelopen jaren heeft Munckhof enorm geïnvesteerd in het automatiseren van diverse werkprocessen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de financiële administratie, personeelsadministratie, sales, voertuigonderhoud en het intranet. Het doel van dit automatiseren is om de dienstverlening richting de medewerkers, klanten, leveranciers en relaties verder te verbeteren en te professionaliseren. Dat is door gebruik te maken van producten van AFAS perfect gelukt. Het is dan een hele eer dat AFAS dit ook erkend en ons als een voorbeeld ziet voor andere bedrijven die dergelijke trajecten doorlopen. Het winnen van de AFAS Award is kortom een beloning voor het harde werk van de collega’s en een pluim op de resultaten die we met de software gerealiseerd hebben.”

 

Over Munckhof

Munckhof Groep bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van vakantie tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland. Vanuit het regiecentrum in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Roermond, Horst, Heijen, Nijmegen en Arnhem.

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit locaties in Sittard, Horst en Nijmegen is de tour divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens Floriade 2012 is hier een voorbeeld van.

Naast de taxi en touringcar divisies heeft Munckhof het bedrijfsonderdeel Travel, dat zich bezighoudt met de verkoop van zakenreizen, vakanties en meerdaagse groepsreizen. Hiertoe behoren de zakenreisbureaus van Munckhof Business Travel (Venlo, Roermond, Weert, Nijmegen, Amsterdam en Schiphol), de Chinese bedrijfsonderdelen DDMA China en MTMC (Venlo en Beijing), de reisbureaus van VakantieXperts Munckhof en Munckhof Personal Touch (Horst en Panningen), MGI Travel (Rotterdam) en Munckhof Groups Desk (Horst).

Munckhof telt in totaal 800 medewerkers. Kijk op www.munckhof.nl voor meer informatie.

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

10 juni 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers