Na overheidscheque voor elektrische fiets nu € 800.000 subsidie voor verkoop van e-scooter (in 6 gemeenten)

Nadat de gemeente Heerlen € 100.000 subsidie gaf voor elektrische fietsen pakt de provincie Limburg uit met een megasubsidie die de verkoop van elektrische scooters een boost moet geven.

 

Per elektrische scooter is er maximaal € 700 subsidie beschikbaar en door het totaalbedrag van acht ton kunnen scooterhandelaren minimaal 1100 mensen met ongeveer 30% subsidie een scooter verkopen. De actie start 1 mei, wie het eerst komt die het eerst maalt. De actie is volgens gedeputeerde Bert Kersten van de provincie Limburg bedoeld om mensen met een 'vuile' brandstofscooter over te laten stappen op een elektrische.

SCHONER

De tekst uit een folder: 'Elektrisch: schoner kunnen wij het niet maken! En stiller ook niet. Ze zijn namelijk een stuk schoner dan een scooter/brommer op benzine omdat ze geen schadelijke gassen en fijnstof uitstoten. Daarnaast zijn ze ook een stuk stiller. Opladen, starten en je wordt betrouwbaar van a naar b gebracht. En voor wie zich dat afvraagt: ze hebben genoeg power om snel op te trekken. Steeds meer merken komen met een elektrische scooter/brommer op de markt: mooi, betrouwbaar, gemakkelijk in gebruik. Voor elk wat wils.'. 

ZES GEMEENTEN

Omdat een schonere lucht het uitgangspunt is geldt de actie alleen in de Limburgse steden. De provincie neemt aan dat daar een dergelijk initiatief tot meeste terugdringing van vieze lucht zal leiden. Het gaat om Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen, Venlo en Weert. 

GEEN VERPLICHTING LIMBURGSE WAAR

Er zijn wel verschillen met de actie van de gemeente Heerlen voor de subsidie van maximaal € 400 op een elektrische fiets. Zo stelde Heerlen dat de subsidie alleen werd uitgekeerd - en tegen hetzelfde bedrag - als de korting van de fietsverkoper. Verder mochten de fietsen alleen bij Heerlense ondernemingen worden gekocht. De provincie kent die bovenstaande restricties voor zover bekend niet. 

Zie als pdf-bijlage de folder over het project.  Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

26 april 2011 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers