Opnames WijLimburg Live op 2 maart in Maastricht en 9 maart in Echt-Susteren (wie doet mee met pitches en interviews?)

Voor ons wekelijks ondernemersprogramma WijLimburg Live worden 2 maart in Maastricht en 9 maart in Echt-Susteren opnames gemaakt. Ondernemers kunnen daar pitchen, ook zijn er meerdere lange interviews met ondernemers en ondernemende Limburgers. De video's worden in de week na de opnames uitgezonden bij WijLimburg.nl.

 

MAASTRICHT (2 maart): De lokatie van Maastricht is bekend, dat is het kantoor van Regiobranding Zuid-Limburg in het Ainsi-gebouw aan de Maas (naast Enci). Er zijn nog plaatsen voor de pitch waarin een ondernemer in 2/3 minuten kan vertellen over een nieuw product, dienst, een uitbreiding of dat hij of zij extra geld nodig heeft voor een nieuwe fase van het bedrijf. Deelname kan alleen als de onderneming in de plaats van opname is gevestigd of de ondernemer daar woont. 

Verder zijn er lange interviews. Onder meer met directeur/eigenaar Rob Albertz van machinefabriek Bosserveld en Sheila Oroschin van modebedrijf Max. Wethouder John Aarts bespreekt de economie van Maastricht met hoofdredacteur Gerrie Coerts. Onze redactie zoekt nog een wervelende starter en een zzp'er die goed kan vertellen wat de voor- en nadelen van het ondernemen zonder personeel is. Reacties mét argumentatie waarom u zou moeten komen naar redactie@wijlimburg.nl

ECHT-SUSTEREN (9 maart): Het programma moet nog grotendeels worden ingevuld. Burgemeester Jos Hessels heeft in ieder geval zijn medewerking toegezegd. Reacties mét argumentatie waarom u zou moeten komen naar redactie@wijlimburg.nl

Het programma van de wekelijkse opnames in andere gemeenten daarna worden nog gepubliceerd. Zeker is dat we 27 april in Heerlen zijn. 

Klik hier voor enkele eerdere uitzendingen van WijLimburg Live:

Geleense opleider traint personeel Nederlandse Spoorwegen om veiliger te werken

Ger Gehlen en dochter halen zoon/broer uit Spanje voor versterking bedrijf (EN: economieles van Ger Gehlen)

Ger Schrijen wil fors uitbreiden met cateringbedrijf (1e pitch WijLimburg Live)

EN HIERONDER MEER ACHTERGRONDINFO OVER HET CONCEPT:

 

 

WIJLIMBURG LIVE

 

Onder de naam WijLimburg Live trekt onze redactie met het camerateam door de provincie. Doel is dat de redactie nóg meer contact met ondernemers krijgt en omgekeerd. Tenslotte is de missie van WijLimburg het stimuleren van het ondernemerschap in Limburg door informatie en inspiratie (via de website, nieuwsbrief en bijeenkomsten).

ELKE WEEK ERGENS ANDERS


Elke vrijdag doen we 1 gemeente aan. Het programma bestaat uit drie onderdelen: interviews met ondernemers, zes pitches en een introductie op de gemeentelijke economie met een direct betrokkene, bijvoorbeeld de wethouder economie. Onze gasten hebben óf het bedrijf in de bewuste gemeente óf wonen in die gemeente. 

VAST STRAMIEN


Bij de gesprekken met de ondernemers schuift elke keer een grote werkgever aan, een directeur-grootaandeelhouder van een mkb-onderneming, een zzp'er, een starter en een vrouwelijke ondernemer. Bij de pitches mogen ondernemers of werknemers van een bedrijf in 2 tot 3 minuten vertellen over bijvoorbeeld een nieuw product of nieuwe dienst. Of over een voorgenomen of net gerealiseerde uitbreiding. Ook mogen ze via de pitch vragen om extra financiering. We proberen ook wekelijks een werkloze voor de camera te krijgen die een baan zoekt. 

MEEDOEN

Wilt u - gratis - meedoen? Stuur alvast een mail naar onze redactie (redactie@wijlimburg.nl en noem wijlimburg live in de onderwerpbalk) en omschrijf in maximaal 100 woorden waarom u erbij zou moeten zijn en of u als pitcher wilt optreden of als grote werkgever, zzp'er, vrouwelijke ondernemer, dga of starter aan tafel wilt schuiven. Geef ook uw bedrijfsnaam, naam, uw mobiele teloonnummer en uw gemeente op. Zo gauw wij weten wanneer we in uw gemeente komen nemen we per mail contact met u op om te kijken of u kunt. Zeker is dat we 2 maart in Maastricht zijn en 27 april in Heerlen. In welke gemeenten we op de data ertussen en er na komen moeten we nog vastleggen. Overigens bepaalt de redactie wie wordt uitgenodigd. Dat doen we op journalistieke gronden (het beste verhaal gaat voor). 

SPONSOREN

WijLimburg Live heeft enkele vaste sponsoren voor WijLimburg Live (zoals Apple-dealer Ivizi) en per gemeente ook wisselende sponsoren. Wilt u sponsor worden? Mail ons: verkoop@wijlimburg.nl Ook sponsoren hebben geen inhoudelijke invloed op het programma. Net als iedereen mogen ze tips geven, en kiest de redactie op journalistieke gronden. 

DEZE UITZENDING VAN WIJLIMBURG LIVE IS MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

14 februari 2012 11:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers