Pompenmaker Weir in Venlo goud waard (rendement na belasting van 18%)

Pompenmaker Weir Minerals in Venlo werkt voor diverse mijnbouwbedrijven die allerlei kostbare metalen delven. Zelf is Weir een goudmijn. Zo blijkt uit de cijfers van 2011 en eerdere jaren. Het bedrijf in Venlo is onderdeel van de Schotse multinational Weir.

Hieronder een toelichting van directeur Cees Zaalberg op de jaarresultaten:

Wij hebben inderdaad een solide jaar 2011 achter de rug. Alleszins bevredigend in het licht van de macro-economische globale onzekerheid die toch een schaduw wierp over de markten. Grote orders vanuit Zuid Amerika, waarvan er 1 order zelfs de op een na grootste uit de geschiedenis van onze onderneming was, is voor 12 grote GEHO pompen voor een ijzererts pijpleiding in Brazilie, in combinatie met orders komend uit China, India en andere landen verspreid over de wereld, leverden een totale orderontvangst over 2011 van euro 145,3 mln op.

18%

De omzet over 2011 bedroeg euro 125,1mln en de winst na belasting euro 22,4 mln. Er zijn maar weinig bedrijven in onze sector die een rendement van 18% na belasting maken!

 

2012

Op basis van de geboekte orders en continuerende activiteiten in de markt, vooral wederom in Zuid Amerika en China, zien wij 2012 met veel vertrouwen tegemoet. De omzet zal naar verwachting rond de euro 140 mln komen te liggen.

PERSONEELSUITBREIDING

Eind 2011 hadden wij 396 FTE in dienst, wij streven ernaar dit eind 2012 naar 419 te hebben verhoogd in verband met de toegenomen werklast als gevolg van de toegenomen omzet.

WERELD

De Weir Group als geheel heeft een zeer goed jaar 2011 achter de rug. De omzet steeg met 40% tot GBP 2,292m. De Operating Profit steeg met 34% tot GBP 396m. De bijdrage van de Minerals Divisie, waaronder ook WM Netherlands valt, ging door de grens van GBP 1 mrd. De omzet steeg met 33% naar GBP1,216 mrd. De winst bedroeg GBP 214 mln.

Grosso modo kan gesteld worden dat de bijdrage aan de Divisie van Nederland ca 10% is qua omzet en resultaat en daarmee is Weir Minerals Netherlands een van de grotere business units uit de divisie ( 20 werkmaatschappijen).

INFO VAN DE WEBSITE VAN WEIR MINERALS NEDERLAND:

venlo

Weir Minerals Netherlands b.v., gevestigd in Venlo, ontwerpt en produceert technologisch hoogwaardige, industriële pompen. Deze worden mondiaal toegepast in belangrijke industriesectoren zoals de mijnbouw, grondstoffenproductie, pijpleidingtransport, bouwindustrie, afvalwaterzuivering en de procesindustrie. Ze vormen het hart van de productie-processen van gerenommeerde internationale concerns.

De pompen worden vervaardigd onder de merknamen:

• GEHO (zuiger- en zuigermembraanpompen),

• WARMAN (propellerpompen),

• ROTO-JET (hoge druk pompen).

Van de totale productie wordt circa 90% geëxporteerd naar landen buiten de EU. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn kenmerkend voor onze producten, die worden geproduceerd in kleine series, maar meestal als maatwerk tot pompen met een stuksgewicht van 120 ton. Ook de kwaliteit van het werkklimaat voor onze 400 medewerkers is een belangrijk punt van aandacht. Uiteraard is ons bedrijf ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001 gecertificeerd.

 

 

 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

21 mei 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers