Rimas in het kielzog van Scheuten: jaarlijks omzetverdubbeling, groei van 30 naar 100 mensen ('Nederland schlemiel')

Een omzetverdubbeling jaarlijks en een groei van het aantal werknemers van 30 naar 100 binnen enkele jaren. Zie hier de ambities van directeur/eigenaar Mark Verstraten van de firma RIMAS in Beringe, gemeente Peel en Maas.

Machinefabrikant Rimas manifesteert zich de laatste jaren nadrukkelijk als toeleverancier op de solarmarkt. Een order van de firma Scheuten Solar zette het Beringse bedrijf op de kaart.

Weldra gaat Rimas aan de slag met twee grote projecten bestemd voor Canada en Nigeria. “Dit jaar verwacht ik een omzet van twintig miljoen euro”, zegt Verstraten die het bedrijf in 2005 overnam. Toen draaide Rimas een omzet van vijf miljoen euro.

Nu werken er dertig werknemers. In 2012 zijn dat er honderd, verwacht de directeur. De huidige locatie op het industrieterrein in Beringe is nu al te klein. “Er komt veel werk bij. Daarom moeten we op zoek naar een productieruimte binnen de gemeente Peel en Maas.”

In de reportage voor WijLimburg.nl uit Verstraten fikse kritiek op de landelijke politiek. “Tot 2001-2002 liep Nederland voorop. Door het stopzetten van de subsidiestroom is de industrie stil komen te liggen. Warmtekrachtkoppeling en windenergie - hetzelfde verhaal. Het buitenland, met Duitsland voorop, nam het stokje over. Nu zijn we de schlemiel van Europa.

Limburg steekt nog gunstig af met innoverende bedrijven als Scheuten en Solland Solar. Gelukkig kan RIMAS meeliften op Duitsland, het solarhart.”

De reportage is van Bart Ebisch. Gerelateerde artikelen

Over Rimas B.V.

Hoofdactiviteit:
Industrie
Website:
Adres:
Slootsekuilen 15, 5986PE beringe
Aantal werknemers:
50-99
Datum inschrijving:
7/18/1994
Meer info over dit bedrijf ยป

« Terug | Bron: Wijlimburg

12 april 2010 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers