Ruim 100 Limburgse en Brabantse groentelers krijgen nieuwe afnemer (mega-overname in Belgisch-Limburg)

Vele tientallen Limburgse groentetelers in de grensstreek met België krijgen een nieuw bedrijf als afnemer. Dat komt door een grote overname bij onze Oosterburen. De al zeer grote groenteverwerker Scana Noliko in Bree (563 mensen, € 173 mln) wordt overgenomen door het zeker zes maal grotere PinguinLutosa (3000 medewerkers, € 750 mln omzet). De overnemende partij is vooral bekend van diepvriesproducten. PinguinLutosa heeft het hoofdkantoor in Zuidwest-België. Overigens verkopen veel Nederlandse supermarkten al producten van beide ondernemingen. Veelal onder eigen merk.

Voor meer info zie de bedrijfswebsites van PinguinLutosa en die van Scana Noliko

Hieronder meer info in het artikel van ons Belgisch zusje MadeinLimburg.be

Scana Noliko overgenomen door PinguinLutosa

Toen we onlangs Dominiek Stinckens van Scana Noliko aan de lijn hadden, vertelde hij dat er ‘iets’ op komst was… Dat iets is dus de overname van het Breese bedrijf door de beursgenoteerde voedingsgroep PinguinLutosa uit Westrozebeke. De overnemer, gespecialiseerd in diepgevroren voedingsproducten (‘de schatjes van patatjes’), betaalt 155 miljoen euro, deels ingebracht door de Gimv, die al voor 90% eigenaar was van Scana Noliko.

Scana Noliko, ook bekend als hoofdsponsor van volleybaltopper Noliko Maaseik, stelt vandaag 563 mensen tewerk en haalt een omzet van 173 miljoen euro. Het bedrijf maakt naast groentenconserven, ook kant-en-klare voeding zoals soepen, sauzen, dips en pastaschotels in glas en blik. Het zijn vooral private labelproducten, voor 80% bestemd voor de export. Het concern PinguinLutosa heeft ruim 3000 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van meer dan 750 miljoen euro.

Bedoeling is de hele transactie af te ronden tegen eind juni dit jaar.

Hein Deprez, aandeelhouder van PinguinLutosa, wordt de nieuwe algemeen directeur van het concern. Topman Dominiek Stinckens van Scana Noliko wordt verantwoordelijk voor de conservenactiviteiten.

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

14 maart 2011 11:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers