SHOCKTHERAPIE: Ruim 100 ondernemers de toekomst in geschoten dankzij Léon Beerendonk van Mediaan

Het Heerlens ict- en communicatiebedrijf Mediaan (75 personeelsleden) van Leon Beerendonk (61) heeft ruim 100 ondernemers vrijdag flink opgeschut. Dat dankzij een shocktherapie van de toekomstvoorspellers Rob Creemers en Adjiedj Bakas in Chateau St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul.

Er is geen toekomst meer voor middelmatigheid, zo bleek uit de verhalen van de trendwatchers. Alleen nog zeer creatieve mensen zullen een gouden toekomst hebben. Daarnaast blijft er werk voor mensen die 'handjes' kunnen inzetten, al is dat veelal laagbetaald werk zoals schoonmaak. 

Voor wie meer wil weten klik hier voor video's en hier voor boeken van Rob Creemers en hier voor beeld en geluid van Adjiedj Bakas. En hier voor zijn boeken. 

En hier nog een (toekomst)tip van onze redactie: Reis naar de toekomst, het leven in 2010 van Michio Kaku

Deze link is voor meer info over Mediaan

En onder de foto's een eerder verhaal over de grote expansieplannen van Mediaan:


Heerlens ict-bedrijf Mediaan wil verdubbelen naar 150 personeelsleden (opening vestiging in België)

Het Heerlense ict-bedrijf Mediaan wil komende jaren verdubbelen naar 150 mensen. Mede door de opening van een vestiging in België. Mediaan zit in Heerlen en Düsseldorf. Het bedrijf is eigendom van Leon Beerendonk.

Hieronder het persbericht. 

Mediaan automatisering zet in op forse groei 

Ondanks moeilijke economische tijden wil Mediaan automatisering in Heerlen de komende jaren sterk groeien in omzet en aantallen medewerkers. Het is één van de redenen waarom het bedrijf in 2012 wil starten met een derde vestiging en wel in België. Sinds 2006 is naast de Heerlense hoofdvestiging al Mediaan Deutschland GmbH actief in Düsseldorf, het centrum van de Duitse telecomwereld. In Nederland én Duitsland samen zijn op dit moment 75 medewerkers actief. Met België erbij moeten er dat in de komende jaren dubbel zoveel worden. Zowel de Duitse als de toekomstige Belgische vestiging krijgen vanuit het hoofdkantoor in Heerlen full back office service.

EXTRA ICT'ERS

Om de eigen groei en die van klanten te realiseren heeft Mediaan extra ICT-ers nodig. Naast een job krijgen zij alle kansen en mogelijkheden om zich zelf te ontwikkelen op diverse terreinen in het ICT-vak. Wie bij Mediaan werkt, doet dat in een inspirerende omgeving met collega’s die het beste uit zich zelf halen. Het Heerlense bedrijf zorgt voor een klimaat waarin mensen zich thuis voelen en gefaciliteerd worden om hun kennis en kunde te vergroten. Mediaan-directeur Leon Beerendonk: ‘We zijn voortdurend op zoek naar talentvolle medewerkers die zich continu willen ontwikkelen en die in staat zijn om met de markten waarin wij actief zijn mee te bewegen. Zij kunnen ons helpen om verder te bouwen aan onze toekomst’.

CLOUD COMPUTING

 Om in de huidige complexe en dynamische internationale markten te kunnen overleven, investeren succesvolle bedrijven in innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Door duurzaam te vernieuwen én te groeien kunnen zij nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Die innovatie zorgt voor continuïteit op de lange termijn. Dit proces van “re-inventing your own business” is van levensbelang en ICT speelt daarin een steeds prominentere rol. Een rol die explosief groeit door cloud computing, het gebruik van sociale media, de stormachtige opkomst van smartphones en tablets en de ontwikkeling van robotics.’  

Leon Beerendonk: ‘Succesvolle bedrijven bewegen voortdurend met hun markten mee. Ze zijn lenig en wendbaar en spelen tijdig in op veranderende omstandigheden. Het is een wezenlijke voorwaarde om te kunnen voortbestaan. Mediaan is zo’n bedrijf en breidt haar internationale activiteiten uit om te kunnen groeien en vernieuwen. Mede om die reden willen we starten met Mediaan België.’

Mediaan internationaal duidelijker neerzetten en verder uitbouwen zorgt tevens voor extra uitstraling. Het maakt Mediaan nog aantrekkelijker voor klanten én medewerkers en stelt het bedrijf in staat om zowel in omzet als in aantallen medewerkers te groeien. 

Mediaan

Mediaan (1984) is een succesvol Limburgs ICT-bedrijf dat internationale opdrachtgevers helpt om met behulp van ICT doorbraken te realiseren in hun businessprestaties. Mediaan automatisering bouwt informatiesystemen, adviseert en leidt omvangrijke ICT-projecten, is ISO 9001 gecertificeerd en Microsoft Partner Silver Software Development. 
Sinds 2008 is Mediaan bovendien Top ICT Werkgever in Nederland. Dit erkende keurmerk is een garantie voor uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, prima werkomstandigheden, volop trainings- en opleidingsmogelijkheden, goede carrièrekansen en innovatie.

 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

26 april 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers