Technisch Bureau Linisol Isolatie vraagt faillissement aan (25 arbeidsplaatsen)

Technisch Bureau Linisol Isolatie in Nuth heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf van eigenaar Niek Deuzings telt 25 arbeidsplaatsen.

 

Persbericht:

Technisch Bureau Linisol Isolatie B.V. heeft haar eigen faillissement aangevraagd bij de rechtbank te Maastricht en dit zal naar verwachting vandaag dinsdag 17 april worden uitgesproken. De zusterbedrijven Linisol Bouwsupport B.V. en Linisol Milieutechniek B.V. hebben wel nog genoeg (winstgevend) werk en worden niet door het faillissement getroffen.

Linisol Isolatie B.V. heeft 25 FTE’s en de omzet bedroeg in 2011 2,4 miljoen euro. Het bedrijf bestaat zo’n 30 jaar en is opgericht door de huidige directeur/aandeelhouder Niek Deuzings. Hij heeft het bedrijf groot gemaakt en met eigen financiële middelen overeind gehouden de afgelopen jaren, maar er is gewoonweg te weinig werk tegen kostendekkende prijzen te krijgen in de markt, ook al is het bedrijf actief tot in Rotterdam en verder.

Uiteindelijk werd de situatie onhoudbaar, konden de lonen niet meer worden betaald over maart en is besloten het faillissement aan te vragen onder begeleiding van de accountant Accon AVM en Lückers Bedrijfsadvocaten voor de voorbereiding van het faillissement.

Een doorstart is onwaarschijnlijk, maar de heer Deuzings hoopt wel Linisol Bouwsupport B.V. en Linisol Milieutechniek B.V. te kunnen uitbreiden en ook wel in de toekomst weer isolatiewerkzaamheden te starten, maar wil nu de curator niet in de wielen rijden.

De grootste schuldeiser is de Rabobank, maar die heeft afdoende zekerheden middels pandrechten op debiteuren, voorraad en inventaris.

De heer Deuzings heeft uit eigen zak de lonen van het personeel voorgeschoten. 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

16 april 2012 10:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers