VADER OP ZOON 2 - Sjoerd Derkx: Je ziet elkaar in het weekend niet meer

Als je met je vader en/of moeder samen een onderneming drijft heeft zeker gevolgen voor je privé. Daar kwam de 31-jarige Sjoerd Derkx (van internet service provider Systemec in Venlo) achter. 'Je ziet elkaar in het weekend niet meer'. Vooral zijn vrouw heeft daar moeite mee.

 

Derkx doet zijn verhaal in de tweede video-aflevering van de serie bedrijfsopvolgers, kind en ouder(s). De serie is mede geïnspireerd op de bijeenkomsten van Young DGA die ABN Amro in Noord- en Midden-Limburg organiseert. Derkx heeft zo'n bijeenkomstenserie gevolgd. 

SNELHEID

Derkx studeerde bedrijfskunde en stak zijn licht eerst bij andere bedrijven op. Een carriere in loondienst kon hem te weinig boeien. Vooral omdat hij meer snelheid wilde maken en meer van zichzelf terug wil zien. 'Het kan bij mij nooit snel genoeg gaan'.

FORSE GROEI

In eerste instantie dacht hij niet aan het overnemen van het bedrijf van zijn ouders dat actief is op het gebied van de ict. Dat hij er nu toch zit heeft te maken met forse groeiplannen die hij mede mag smeden. Hij denkt als relatieve buitenstaander en jonge knul van 31 voor een 'frisse wind' te kunnen zorgen'. 

Hieronder een profiel dat Sjoerd ons aanleverde:

Ik, Sjoerd Derkx, ben 31 jaar jong en opgegroeid in een ondernemers familie. Opa en oom actief in de accountancy wereld en vader in de automatiseringsbranche. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in het ondernemersvak en zodoende een opleiding genoten met een economische achtergrond. In eerste instantie richtte ik mijzelf op de accountancy wereld, maar ben door andere uitdagingen in een andere rol terecht gekomen. Ik heb me wel altijd geïnteresseerd in de bedrijfseconomische vraagstukken binnen een onderneming. Enkele jaren geleden is mijn interesse in het familiebedrijf Systemec toegenomen, vanwege de groeipotentie en mogelijkheden welke verder uitgewerkt moesten worden. Mijn rol binnen Systemec is het financiële reilen en zeilen van deze organisatie onder controle te houden en groeipotentie / nieuwe mogelijkheden uit te werken en erover te adviseren.

En hierbij het profiel van het bedrijf:

Systemec B.V. is vanaf 1991 actief binnen de ICT-wereld en is gevestigd in Venlo.

Als  zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters biedt Systemec sinds 1997 landelijk geavanceerde oplossingen voor Internet toegang, datacommunicatie, VoiP, SaaS, connectiviteit en aanverwante (maatwerk) vraagstukken. Hierbij staan betrokkenheid maar vooral kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en zeer hoge servicegraad (SLA) voorop.

 

Systemec onderscheidt zich met name door de combinatie van specialismen. Behalve een Internet Provider met een zeer hoge servicegraad zijn wij ook in staat om een oplossing te bieden voor alle achterliggende problematiek met betrekking tot de installatie, het beheer van het lokale computernetwerk (LAN) en de internetverbinding c.q. netwerkverbindingen. Zodoende kunnen wij de klant een totaaloplossing aanbieden, inclusief een optimale systeembeveiliging, service en onderhoud. Systemec is Nictiz gecertificeerd en voldoet daarmee aan de hoge beveiligingseisen binnen de medische wereld.

 

DATACENTER

Voor bedrijfsomgevingen waarbij ICT-downtime ernstige gevolgen kan hebben is het mogelijk om gebruik te maken van de Systemec Datacenters  en kunnen deze als eventuele uitwijkmogelijkheid worden benut. Door zowel data en/of applicaties te spiegelen  kan bij eventuele  uitval van de bedrijfslocatie doorgewerkt  worden via het Systemec Datacenter.

ZIGGO

Systemec is o.a. partner van Eurofiber, Ziggo Zakelijk, Vodafone en BBned en biedt haar diensten landelijk dekkend aan over de netwerken van deze carriers (glasvezel, DSL , HSDPA, wireless). Systemec is tevens platinum partner van NetASQ firewalls met een eigen Certified Support Center.

Onze organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen. Daardoor staan we dichtbij de klant en kunnen we optimaal van dienst zijn, flexibel en adequaat reageren. Dit tot grote tevredenheid van onze opdrachtgevers, variërend van overheidsinstellingen, eenmansbedrijven tot multinationals. 

EN HIER ONS EERDERE VERHAAL IN DEZE SERIE:

SERIE VADER OP ZOON Sraar van Rens: 'Ik wil mezelf kunnen blijven' (eigenaar van Aandrijf Technisch Buro & Benro Nederland)

 

 

 

 

 

 Gerelateerde artikelen

« Terug | Bron: Wijlimburg

31 oktober 2011 11:00

De artikelen van Wijlimburg mogen niet zonder schriftelijke toestemming worden over-genomen. Ze vallen onder de Auteurswet.

Bedrijven Gids

WijLimburg Platform voor en door ondernemers