1ste MIF Money & Crypto Fair in MECC Maastricht

Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 vindt in congrescentrum MECC Maastricht de eerste editie plaats van de MIF Money Fair & Crypto Valuta plaats. De MIF (Maastricht International Fair) zal de eerste beurs wereldwijd zijn die een verbinding maakt tussen de traditionele munten en de crypto valuta.

Organisator Dimitri Waltmans van MIF-Events verwacht 12.000 bezoekers te trekken.  Waltmans: “Dat aantal baseren we op ervaringen van soortgelijke beurzen elders in Europa, op de verwachting van het Mecc. Een grote site als Catawiki heeft in acht landen reclame gemaakt. We hebben voor het Mecc gekozen omdat het Mecc wereldwijd bekend is, feitelijk al op een drielandenpunt ligt in de Euregio. Hier in Maastricht is de Euro geboren. Het Mecc is een perfecte plek voor deze beurs.”

Vanuit 43 verschillende landen komen 175 standhouders en handelaren naar Maastricht waar zij hun collecties in goud, zilver, klassieke munten en bankbiljetten zullen presenteren.

Vanuit India komen de 2 grote crypto blockchain platformen Bitconnect en DEKADO naar Maastricht en maken bezoekers kennis met het beleggen in Bitcoins middels ‘lending’, ‘mining’, ‘trading’ en ‘staking’.
Limburgse cryptotraders maken onderdeel uit van deze platformen en zodoende maken zij nu hun intrede in Europa.

De verwachting is dat de eerste beurs 12.000 bezoekers uit de hele wereld zal trekken.

Primeurs
De MIF heeft tal van primeurs in petto. Zo is een uiterst zeldzaam en uniek 100 gulden biljet van Nederland uit augustus 1914 aanwezig met een waarde van € 125.000,-.
Een nog nooit vertoond Nederlands dubbeltje uit 1818 zal worden aangeboden voor de prijs van € 75.000,-.
Royal Coin Watches presenteert een unieke horlogecollectie waarbij o.a. Nederlandse zilveren tientjes uit 1973 in een Zwitsers uurwerk zijn verwerkt. De oplage is een gelimiteerde serie van 1973 exemplaren.
Er is ook een speciale penning geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt, verpakt in een coincard met een gelimiteerde oplage van 2.500 exemplaren.

Art Dollars en geheime crypto munt
Kunstenaars Saceico (Duitsland) en Jorn Van Hoorn (Nederland) zijn aanwezig en presenteren een unieke collectie van gelimiteerde ‘Art Dollars’ en onthullen komende donderdag een unieke crypto munt die in 2018 een bijzondere rol gaat spelen in de wereld van de crypto’s.

Veilingwebsite Catawiki verzorgt lezingen, taxaties en een live veiling.De MIF organisatie heeft in samenwerking met African Wildlife een eigen munt laten slaan in een gelimiteerde oplage: 30 gouden 999,9% ounce munten en 800 zilveren 999,9% ounce munten.
De MIF organisatie wil met deze eerste beurs de basis leggen voor een (crypto) valuta beurs van wereldformaat.