250 treinwagens van OCI Nitrogen Geleen vernieuwd en uitgerust met GPS

De volledige vloot van wagons is voorzien van een Global Positioning System (GPS).  Met GPS kan de locatie van de wagons nauwkeurig bepaald worden. Daarnaast is er zicht op de snelheid, de kilometerstand en de buitentemperatuur. “Dankzij GPS kunnen we efficiënter werken. Onze klanten en wijzelf kunnen de vloot monitoren en op eventuele vertragingen slim inspelen”, zegt Eddie van Aken, Director Supply Chain. “Klanten hebben weinig opslagruimte en de ammoniak wordt daarom regelmatig en in lage hoeveelheden aangevoerd. Volumes, aankomst- en vertrektijden werden handmatig ingevoerd, nu gaat dit automatisch. Dit maakt de kans op fouten kleiner.”
Doordat er zicht is op de locatie van de wagons, kan direct actie ondernomen worden naar de vervoerder als een wagon ergens ongepland stilstaat.
De wagons bezitten ook de nieuwste maatregelen op het gebied van veiligheid. De mogelijkheden van GPS reiken nog veel verder. GPS kan ook temperatuur of een botsing registreren. “Wat voor ons op dit moment het belangrijkste is, is weten waar de wagon rijdt of staat”, zegt van Aken. Iedere wagon bezit crash buffers en beschermingsschilden. Deze maatregelen minimaliseren of voorkomen impact op de kop en staart van de wagons. De kans op directe beschadiging van de ketel wordt daarmee verder beperkt.”