Elke drie minuten vindt in Nederland een poging tot inbraak plaats. Niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden vormen een geliefd doelwit. Bijna 40 procent van de ondernemers krijgt wel eens met een inbraak te maken. 80 procent daarvan wordt overigens uitgevoerd door gelegenheidsdieven.

‘We zien dat veel ondernemers onvoldoende beveiligd zijn tegen inbraak, terwijl ze fors investeren in beveiligingsmaatregelen’, zegt Kees Hulstein, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Dit geeft criminelen de kans om de bedrijfscontinuïteit te verstoren met grote financiële gevolgen. Een vakkundig beveiligingsbedrijf kan helpen het risico om slachtoffer van inbraak te worden te verkleinen.

Volgens Hulstein start goede beveiliging met het correct inschatten van het risico- en beveiligingsniveau. ‘Op basis daarvan wordt een passend beveiligingsplan opgesteld met daarin een combinatie van organisatorische, bouwkundige en elektronische beveiligingsmaatregelen. Want met goed hang- en sluitwerk alleen ben je er niet. Daarna laat je de maatregelen uit het plan installeren door een vakkundig beveiligingsbedrijf dat een certificaat kan afgeven.’