45 matches op Sittard-Geleense Beursvloer, waarde matches boven 40 mille

Woensdagmiddag vond bij Rabobank Westelijke Mijnstreek aan de Bergerweg in Sittard de eerste Sittard-Geleense Beursvloer plaats.
De Beursvloer is een initiatief van de Sittard-Geleense Uitdaging en heeft als doel om vragen vanuit maatschappelijke organisatie om kennis, kunde, handjes en materialen te ‘matchen’ met aanbod vanuit het bedrijfsleven. De matches worden gemaakt met gesloten beurzen.
De Beursvloer werd geopend met een slag op de gong door burgemeester Sjraar Cox. Wethouder Astrid Verblakt fungeerde als Beursmeester en de hoekmannen van de middag waren wethouders Ruud Guyt, Noël Lebens en Leon Geilen en door Anita Jansen, penningmeester van de Sittard-Geleense Uitdaging. De rol van de hoekmannen was het bemiddelen tussen de partijen om zo de matches tot stand te brengen. Elke match werd ‘verzilverd’ door de notaris Tim Gielens, nadat ze door de ‘rekenkamer’ waren voorzien van de maatschappelijke waarde van de betreffende match.
Aan deze eerste Beursvloer namen 34 bedrijven deel, variërend van een verzekeraar, it-en schoonmaakbedrijf, marketing en juridische adviseurs en aanbiedt om de vragen van de maatschappelijke organisaties te beantwoorden.
Samen zorgden zij voor 45 matches met een maatschappelijke waarde van €33.750. Samen met de matches die voorafgaand aan de beurs al waren gemaakt werd een totale maatschappelijke waarde van €41.750 gerealiseerd. Een mooi resultaat voor een eerste editie!
Voor verenigingen/stichtingen of bedrijven die willen deelnemen: www.sittardgeleenseuitdaging.nl of 06-41397168.