59% van de Limburgers gebruikt Facebook

Facebook doet het goed in Limburg. Liefst 59% van de Limburgers maakt gebruik van dit sociale medium. Dit aantal ligt zelfs 1% hoger dan het landelijk gemiddelde en is voornamelijk te wijten aan een groei van liefst 19% onder de groep die ouder is dan 60 jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijf SocialDutch uit Venlo.

Instagram is de afgelopen jaren erg hard gegroeid. Ook in Limburg gebruikt inmiddels 15% dit sociale medium. Liefst 81% van deze groep is jonger dan 39 jaar en daarom kan men vaststellen dat dit een medium voornamelijk voor jongeren is.

Het aandeel gebruikers is, zoals ook in voorgaande jaren in de grotere gemeenten, het grootst. Dit geldt zowel voor Facebook als voor Instagram. “Facebook is verreweg het grootste sociale netwerk en Instagram is sterk in opkomst. Daardoor kunnen deze sociale media een belangrijk marketing en communicatiemiddel zijn voor organisaties en bedrijven“, aldus Hay de Bitter, eigenaar van Social Dutch. “Wij hebben dit rapport dan ook ontwikkeld als motivatie voor deze organisaties en bedrijven zodat ze Facebook en Instagram omarmen als belangrijk marketing en communicatiemiddel.”