Uitzendbureau Verbeek wil op bedrijventerrein Noorderpoort een ‘parkachtig complex’ realiseren. Om daar maximaal 750 arbeidsmigranten die nu nog in Arcen verblijven te huisvesten, meldt De Limburger. Die verblijven momenteel op camping Maasvallei Oost en andere locaties in Arcen. Daarnaast wil Werkconsult Beheer BV een zogeheten resomeercentrum, voor een andere manier van cremeren, met herdenkingspark realiseren op Noorderpoort.

Die plannen werden dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst uit de doeken gedaan. Op vragen van aanwezigen waarom de arbeidsmigranten niet in Arcen kunnen blijven antwoordde projectleider Peter van den Bogaert dat Verbeek al sinds 2016 zoekt naar een alternatief voor Arcen. Verbeek moet daar op 1 januari 2020 vertrekken. De exacte reden daarvoor kon Van den Bogaert niet geven. Hij maakte verder duidelijk dat de plannen voor het resomeercentrum en de verplaatsing van de arbeidsmigranten in eerste instantie niet bij elkaar hoorden.

Op vragen over parkeerdruk en verkeer in de wijk reageerde Van den Bogaert dat daar verder onderzoek naar wordt gedaan nadat is gebleken of het Venlose gemeentebestuur aan de plannen wil meewerken.