Inmiddels moeten we allemaal wel doorwerken tot een jaar of 67 of nog langer. Maar Joep Knubben uit Roermond maakt het wel ‘heel bont’: op zijn tachtigste werkt hij nog steeds voor het Designer Outlet Center in Roermond. Hier geeft hij regelmatig van 6.00 tot 9.30 de planten water, want er zijn tegenwoordig aardig wat groenvoorzieningen in dit shopping center. Knubben doet het gelukkig niet omdat het moet, maar omdat het hem goed doet.

Afgelopen week werd Joep verrast door Stadion Uitzenden en in het bijzijn van zijn collega’s van BTL Realisatie extra in het zonnetje gezet.

Joep Knubben: “Ik vind het fijn dat ik nog betaald werk heb en ik kan iedere dag van mijn werkzaamheden genieten. Ik kan absoluut niet thuiszitten en gelukkig worden de weersvoorspellingen beter. Als het lekker warm wordt en de zon gaat volop schijnen dan ben ik nog zeven dagen in de week aan het werk.” Uitslapen komt dan ook niet voor in zijn vocabulaire. Hij begint de ochtend om zes uur en werkt tot en met half tien. “Dan is het mooi geweest, want daarna moet ik weer rusten.” Vroege bezoekers zien Knubben dikwijls werken en spreken hem aan. “Het is altijd leuk als de mensen je even aanspreken. Ik houd ervan om onder de mensen te zijn en nog sociale contacten te hebben.”

Ook Cindy Op ’t Veld-Koppens, intercedente van Stadion Uitzenden, is verheugd om de oudste medewerker in het zonnetje te zetten. “Joep Knubben werkt inmiddels vijf jaar voor Stadion Uitzenden. Het is een fitte, goedgemutste man van maar liefst tachtig jaar oud.”