BAM Bouw en Techniek Maastricht gaat 'de Eiffel' transformeren en Student Hotel bouwen (378 kamers)

BAM Bouw en Techniek Maastricht heeft een prestigieuze aanbesteding in Maastricht gewonnen. Het gaat om de transformatie van ‘de Eiffel’. Drie bedrijven schreven in op de opdracht van de BELVÉDÈRE WIJKONTWIKKELINGSMAATSCHAPPIJ BV (verder te noemen als WOM. Onderdeel van de aanbesteding is de realisatie van een Studenthotel in het gebouw, met op het dak een skylobby en op de begane grond een grand café. De afbouw van het hotel valt buiten de scoop van deze aanbesteding.

De opdrachtgever gaat over tot het herstel, restauratie en transformatie van het industrieel erfgoed en Rijksmonument “de Eiffel” gelegen aan de Boschstraat 24 in Maastricht, een voormalig fabriekscomplex van de Sphinx aan de Boschstraat 24 in Maastricht. Het totale project zal bestaan uit mogelijk drie onderdelen.

Het rijksmonument “De Eiffel” aan de Boschstraat in Maastricht is een voormalig fabrieksgebouw voor de productie van Sphinx sanitair. De uitstraling van het Eiffelgebouw is eenvoudig, robuust, industrieel en is door de imposante omvang zeer dominant in de industriële omgeving van het voormalige Sphinxcomplex. Een echte blikvanger in de stad.

.
Het gebouw heeft acht lagen boven maaiveld en is geheel onderkelderd. Het is een langgerekt gebouw, drie traveeën breed en 38 traveeën lang. Op de begane grond zijn twee extra traveeën in de breedte. De totale bruto vloeroppervlakte bedraagt ca. 33.000m2.

Student Hotel

The Student Hotel is de ideale accommodatie voor studenten, stagiaires, onderzoekers en reizigers die op zoek zijn naar betaalbare luxe van één nacht tot één jaar..

.

The Student Hotel biedt haar gasten moderne, volledig ingerichte kamers met grote 40 m² gemeenschappelijke keukens, suites met gratis WiFi, privé en-suite badkamers, optionele privé keuken, 1.000 m² aan rustige studie ruimten, levendige sociale ruimtes en bovenal een veilige omgeving met 24-uurs beveiliging.

.
The Student Hotel is ontworpen met de behoeften van de hotelgasten in het achterhoofd en is de perfecte plek om te verblijven welke men kan combineren met werk, studeren, sporten en ontspannen. Kamers en/of suites kunnen online voor een (college)jaar, semester of nacht worden geboekt. Vergader-, flexibele werk en/of lesruimten kunnen eveneens worden geboekt. Groepen zijn ook welkom en op maat gemaakte activiteiten zoals „summer-courses‟ kunnen geregeld worden.

 

In het middendeel van het bestaande gebouw (pakweg 60% van het gebouw) zal “The Student Hotel “ (nader te noemen TSH) zich gaan vestigen. Inmiddels heeft TSH een erfpachtovereenkomst met de gemeente Maastricht gesloten voor decennia lang. TSH is voornemens om in dit deel een hotel omgeving te creëren voor studenten (± 378 kamers) met op de begane grond allerlei algemene faciliteiten waarbij te denken valt aan lobby – ontvangst, wasserij, internetruimte, fitnessruimte, restaurant en dergelijke.

.

Op het dak zal een Sky lobby worden gerealiseerd welke een horeca bestemming zal krijgen. Verder zal TSH het zogenaamde “”Grand Café” gaan exploiteren op de begane grond kop Noord (huur). TSH zal het hoteldeel (dit zal in fase II verduidelijkt worden) voor eigen rekening en risico de “afbouw” realiseren (onderdeel C) en zal derhalve voor dit onderdeel de opdrachtgever zijn.

.
Meer informatie omtrent The Student Hotel kunt u vinden op www.thestudenthotel.com.