L'Ortye Transport en Milieu wint miljoenenaanbesteding GR Geul & Maas en Reinigingsdiensten RD4

GR Geul & Maas, Reinigingsdiensten RD4 en de gemeente Maastricht schreven de aanbesteding gezamenlijk uit. Behalve L’Ortye won ook Van Vliet Groep Milieu-Dienstverleners uit Nieuwegein en Beneluxvet uit Dronten een perceel. Negen percelen werden niet gegund.

Beschrijving van de opdracht
De onderhavige aanbesteding betreft het aftransport, acceptatie en verwerking van diverse afvalstromen van de afvalbrengstations (milieuparken) van de gemeenschappelijke regeling Geul & Maas, het afvalstation van de dienst Stadsbeheer van de gemeente Maastricht en de milieuparken van de Reinigingsdiensten RD4. De aanbesteding is verdeeld in 21 percelen. Een inschrijver kan op 1 (één) of meerdere percelen inschrijven.

Bas Ruijters, Hoofd Verkoop bij L’Ortye Transport en Milieu, reageert verheugd op de gunning. “We verzorgden al gedurende een aantal jaren 11 van de 21 percelen voor GR Geul & Maas en dan is het mooi als je de opdracht opnieuw gegund krijgt. Daarnaast mogen we nu ook voor Reinigingsdiensten RD4 aan de slag. In het verleden werd het transport en de verwerking separaat uitgevoerd en in deze aanbesteding zijn de werkzaamheden samengevoegd.” Deze gunning zal overigens niet leiden tot een groot aantal vacatures bij het bedrijf. Ruijters: “Misschien dat er meer continuïteit geboden kan worden aan mensen die nu nog flexibele contracten hebben, maar we gaan ervan uit dat we de opdracht met de bestaande organisatie kunnen afhandelen.”

Opmerkelijk is dat op de meeste percelen maar één inschrijver was. Volgens Ruijters waren de eisen stevig maar niet onrealistisch. “Je moet enorm flexibel zijn, goede referenties hebben, duurzaamheid in de verwerking van het afval is een must, maar ook de auto’s die je inzet moeten voldoen aan de huidige milieunormen. Daarnaast was er voor de meeste percelen een plafondbedrag voor de inschrijving. Dit alles bij elkaar zal er zeker toe hebben geleid dat er op veel percelen maar één inschrijvende partij was. Wij zijn in ieder geval erg blij dat een groot deel van de werkzaamheden aan ons gegund is en daarmee de continuïteit voor met name onze jongste locatie in Maastricht gewaarborgd wordt.”