NS schikt zaak met oud Veolia-directeur De Beer voor negen maandsalarissen (circa 150.000 euro)

Bij die aanbesteding ging het om een contract voor 15 jaar met een waarde van circa twee miljard euro.

Een van de hoofdrolspelers was de oude directeur van de Stadsbus Maastricht en later directeur van Veolia, Rene de Beer. Hij zou de NS  veel geheime bedrijfsinformatie van  Veolia hebben doorgespeeld, in ruil voor een directiefunctie bij NS na afloop van zijn non-concurrentiebeding bij Veolia. Kort voor het zover was, 1 mei vorig jaar, maakte de NS een rapport openbaar over de manipulatie van de aanbesteding.

De NS en De Beer zijn nu een schikking overeengekomen, zo meldt Dagblad De Limburger, waarbij De Beer nog  feitelijk negen maanden salaris uitbetaald krijgt. Het gaat dan om circa anderhalve ton.

Zowel de NS als De Beer hebben zich verplicht te zwijgen over de inhoud van de schikking. De advocaat Jan Verwiel van De Beer zegt wel in de krant “zeer tevreden” te zijn over de uitkomst. Volgens de advocaat toont de regeling aan dat De Beer niet de boeman is die de NS van hem heeft proberen te maken.

De NS heeft ook de zaken tegen de andere betrokken (oud)directeuren Marc Miedema, Annemarie Zuidberg en Jeff Hoogesteger geschikt. De NS betaalde directeur Timo Huges al eerder een vertrekpremie van 175.000 euro.