Voor de herinrichting van Oud Maasbracht was een aanbesteding uitgeschreven. Die is op 22 mei door de gemeente Maasgouw gegund aan BLM wegenbouw uit Wessem. In totaal schreven acht infraondernemers in op deze opdracht. Het Limburgse BLM Wegenbouw bracht een offerte van 3,237 miljoen euro en won daarmee de aanbesteding.

De opdracht betreft een herinrichting van diverse straten in de kern “Oud Maasbracht” in de gemeente Maasgouw. Het werk bestaat onder meer uit het verwijderen van verhardingen, rioleringswerkzaamheden, de aanleg van een visvijver, het verwerken van funderingen, het aanbrengen van weg- en straatmeubilair, onderhoud en tal van andere werkzaamheden die horen bij fase 1 en 2 van de herininrichting.

Het werk is onderverdeeld in 3 fasen, de derde fase is dus niet opgenomen in betreffende offerte.

Fase 1 Groen (uitvoering in 2018) omvat de Kruchterstraat-Rondestraat-Binnenweg en Sint Gertrudisstraat (gedeelte tussen Sintelstraat en Zuidsingel)
Fase 2 Blauw (uitvoering in 2018) omvat de Maasstraat-Parklaan-Sintelstraat en Julianalaan (gedeelte tussen Sintelstraat en zijstraat Julianalaan
Fase 3 Rood (uitvoering in 2019) omvat de Wilhelminalaan-Sint Gertrudisstraat (gedeelte tussen Emmalaan en Sintelstraat) en Julianalaan (gedeelte tussen Wilhelminalaan en Sintelstraat).