SABIC superwerkgever: arbeidsvoorwaarden beloond met tiende Top Employer Award

Op 11 februari 2016 kende het Top Employers Institute de Top Employer 2016 Award toe aan petrochemiebedrijf SABIC voor diens goede arbeidsvoorwaarden in Nederland. De prijs, die 10 keer op rij werd uitgereikt aan SABIC in Nederland, is een erkenning van structurele aandacht voor HR-processen en het belang hiervan voor marktleiderschap in de chemische industrie. De certificering werd overhandigd tijdens een feestelijke avond in De Hallen in Amsterdam.

Certificering en benchmarking
Het internationale Top Employers Institute onderzoekt jaarlijks de arbeidsvoorwaarden van werknemers wereldwijd. Dit is onder meer gebaseerd op onafhankelijk onderzoek van auditing firma Grant Thornton. De certificering erkent zogenaamde “Employers of Choice”, gebaseerd op criteria zoals primaire arbeidsvoorwaarden, kwaliteit van werkomstandigheden, niveau qua professionele ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en cultuurmanagement.

Na vergelijking van de resultaten met andere werkgevers, ontvangen bedrijven onafhankelijke beoordelingen van hun HR-beleid, HR-procedures en cultuur. Deze beoordelingen helpen hen om werknemersstandaarden naar een nog hoger niveau te brengen en een voorkeurswerkgever te zijn in een omgeving waar meerdere werkgevers goede werknemers aan zich binden.

Voorkeurswerkgever
SABIC wil marktleider in de chemie worden en is actief in een competitieve en wereldwijde businessomgeving. Met meer dan 40.000 werknemers levert SABIC innovatieve en duurzame oplossingen aan klanten over de hele wereld.

Eduardo Perez-Cejuela, Sr HR Director Europe van SABIC: “We zijn erg blij met deze certificering, omdat dit ons bedrijf al 10 jaar op rij positioneert als een van de beste werkgevers in Nederland met goede HR-processen en HR-praktijken. We zijn een wereldwijd bedrijf met ambitieuze groeiplannen en onze werknemers zijn belangrijk. Goed HR-management gebaseerd op een lange-termijn visie is van groot belang om goede mensen aan ons te binden en te blijven binden. Deze prijs bevestigt dat we een goede werkgever zijn – niet alleen in Nederland en andere Europese landen, maar ook in andere regio’s, zoals Asia-Pacific, waar we de prijs ook al een aantal jaren hebben mogen ontvangen.”