Thermoflor Heerlen bouwt groot retail-centrum in Canada (12000 vierkante meter)

15077-Wilsons-Saskatoon-CA_LUM_sk3_c-06_Day (Medium)

De broers Colin en Steve Wilson, tuincentrum ondernemers in het Canadese Saskatoon, gaan voor de bouw van een groots nieuw tuincentrum in zee met de Britse architecten van HPW en het Nederlandse Thermoflor (*zie onderaan), gevestigd in Heerlen. Uit concurrentie-overwegingen wordt niet gezegd hoeveel geld met de opdracht is gemoeid.

Hun nieuwe ‘destination garden centre’ wordt  tweemaal zo groot als de huidige winkel, maar liefst 12.000 m2. Het maakt deel uit van een groot nieuw retail- en leisurecentrum, waarin ook diverse andere winkels, een restaurant en een sportschool worden gevestigd.  Saskatoon, ten oosten van de stad Calgary is een snel groeiende stad in Canada en lijkt een veelbelovende afzetmarkt te zijn voor de twee jonge ondernemers.

De broers Wilson wilden er zeker van zijn met de beste specialisten in retail design te werken. Ze kwamen uit bij een combinatie van het Britse architectenbureau HPW en de Nederlandse tuincentrum specialist Thermoflor. Thermoflor en HPW werken al geruime tijd samen in de Britse markt en realiseerden al diverse mooie winkels samen, o.a. voor Rosebourne.

Slimme combinatie met entertainment activiteiten

Het nieuwe tuincentrum wordt op 200 meter afstand van het huidige tuincentrum gerealiseerd. Tot de opening blijft de huidige winkel geopend en in bedrijf. De werkzaamheden op locatie starten voor Thermoflor in augustus en worden afgerond voor de strenge winter die in december begint.

Door de lokale weersomstandigheden (zeer warme zomers, heel koude winters) kent het tuincentrum een relatief kort seizoen. Om het gebouw toch het jaar rond te kunnen exploiteren, is een slimme combinatie met entertainment activiteiten gezocht. Enkele maanden per jaar wordt een gedeelte van de kassen ontruimd en wordt deze ruimte benut als indoor kartcircuit.

Over Thermoflor

Familiebedrijf Thermoflor bouwt al glas- en staalconstructies sinds 1877 en was de eerste echte kassenbouwer in Nederland, destijds onder de familienaam Grimbergen. Het bedrijf heeft zich continu verder ontwikkeld en is momenteel de grootste bouwer van tuincentra in Europa.

Naast tuincentra, kassen en kwekerijen bouwt Thermoflor ook bedrijfshuisvesting voor de groenbranche. We zijn gespecialiseerd in multifunctionele gebouwen en bieden oplossingen voor flexibel gebruik van ruimtes en energiebesparing.  Thermoflor valt onder de Grimbergen Group BV welke verwijst naar de familienaam van de oprichter.

Thermoflor is een familiebedrijf waar betrokkenheid het sleutelwoord is. We werken met een vaste groep van 75 zeer ervaren medewerkers. Engineering en productie gebeuren in eigen huis en ook het bouwproces is in eigen handen. Als een van de eerste bedrijven in Nederland zijn we in het bezit van het NEN-EN 1090 certificaat, waardoor we in alle Europese landen ons staal mogen gebruiken voor bouwprojecten.  Dit alles staat garant voor maximale kwaliteit en leverbetrouwbaarheid: onze kernwaarden.

Contract meeting Wilsons garden centre