Vervoersopdracht GroeneHartHopper Midden-Holland naar Munckhof

Munckhof heeft de aanbesteding gewonnen voor het collectief vraagafhankelijk vervoer in de regio Midden-Holland, ook wel bekend als de ‘GroeneHartHopper’. De opdracht houdt in dat Munckhof per 1 juli 2016 verantwoordelijk is voor het regisseren en uitvoeren van het WMO vervoer en het OV-deeltaxivervoer in Gouda en omgeving.

De GroeneHartHopper is actief in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. De gemeenten hebben de opdracht samen met de Provincie Zuid-Holland aanbesteed en voor Munckhof gekozen vanwege de beste prijs-kwaliteit verhouding. Jos Poortinga, directeur Munckhof Taxi licht toe: “Munckhof wordt verantwoordelijk voor de ritaanname, de planning, de rituitvoering en de informatievoorziening aan de reiziger in het hele vervoersgebied. Voor de uitvoering werken we samen met lokale vervoersbedrijven uit de regio.”

Samenwerking essentieel

Munckhof werkt voor de uitvoering van het vervoer intensief samen met lokale vervoerders. Poortinga: “Lokale taxibedrijven hebben heel veel kennis en ervaring met het vervoer in de regio. Die kennis en ervaring willen we gebruiken door met ze samen te werken bij de uitvoering van deze opdracht. De combinatie van lokale taxibedrijven die de uitvoering verzorgen en de kennis en stabiliteit van Munckhof als regisseur is voor een opdrachtgever ideaal. De continuïteit van het vervoer is daardoor altijd geborgd en er kan flexibel ingespeeld worden op de vervoersbehoefte.”

Over Munckhof

Munckhof bestaat uit een aantal bedrijven die gespecialiseerd zijn in personenvervoer en reizen. Het bedrijf, dat met het hoofdkantoor gevestigd is in Horst, onderscheidt zich in de markt door zich te focussen op het totaalpakket aan vervoer. Van taxi tot touringcar en van meerdaags evenement tot zakenreis. Een hoge kwaliteit en service vormen belangrijke uitgangspunten in de dienstverlening. Er wordt daarom veel waarde gehecht aan het kwaliteitscertificaat ISO9001, het milieucertificaat ISO14001 en de diverse branche specifieke keurmerken die Munckhof mag voeren.

Organisatorisch bestaat Munckhof uit de divisies Taxi, Tour en Travel. De taxidivisie richt zich op het regisseren, organiseren en uitvoeren van kleinschalig personenvervoer in geheel Nederland. Vanuit de regiecentrale in Horst wordt het vervoer geregisseerd voor vele zorginstellingen, overheden en andere organisaties. Daarnaast verzorgt Munckhof taxivervoer in de breedste zin van het woord vanuit vestigingen in Eindhoven, Horst, Heijen, Nijmegen, Arnhem, Ridderkerk en Zaandam.

De divisie Tour is gespecialiseerd in grootschalig groepsvervoer per touringcar. Naast het uitvoeren van dit vervoer vanuit locaties in Horst en Nijmegen is de tour divisie gespecialiseerd in het plannen en verzorgen van complexe vervoersprojecten. De organisatie en uitvoering van het totale vervoer tijdens de KLM Open 2015 en het treinvervangend vervoer van de Nederlandse Spoorwegen zijn hier voorbeelden van.

Naast de taxi en touringcar divisies heeft Munckhof het bedrijfsonderdeel Travel, dat zich bezighoudt met de verkoop van internationale zakenreizen en meerdaagse groepsreizen. Hiertoe behoren de zakenreisbureaus van Munckhof Business Travel (Venlo, Roermond, Veenendaal, Schiedam, Deventer, Helmond, Delfzijl, Amsterdam en Schiphol), het bedrijfsonderdeel MGI Travel (Rotterdam) en Munckhof Groups Desk (Horst).

Munckhof telt in totaal 1000 medewerkers. Kijk op www.munckhof.nl voor meer informatie.