VidaXL Venray wint prestigieuze e-commerce cross border award (laat hip G-Star achter zich)

De case van VidaXL.nl werd zo gepresenteerd:

„De internationale online retailer VidaXL, groeide van niets in 2006, tot een serieuze internationale online retailer nu, met maar liefst 28 webshops in Europa. In 2015 bewees dit jonge bedrijf zijn slagkracht door de activiteiten in nog geen half jaar gigantisch uit te breiden, door het mondiale -centraal aangestuurde- concept in no-time klaar te stomen voor 16 nieuwe landen, met webshops en klantenservice in de lokale taal. VidaXL behaalt nu al maar liefst 80% van de omzet buiten Nederland, en heeft in 2016 zelfs plannen om verder uit te breiden naar de VS, en is daarmee een ware cross border E-commerce speler!“

 

Het bijzondere  verhaal van VidaXL begint in 2006. Toen begonnen  twee jonge ondernemers, toen onder de 25,  met passie voor handel en een grote dosis lef,  producten op ebay te verkopen. Oprichters Gerjan den Hartog en Wouter Bakker hebben vanaf het begin grote ambities, maar dat het bedrijf zo snel zou groeien had geen van beiden durven dromen.
In een razend tempo is het bedrijf gegroeid en vandaag de dag zijn er 70 werknemers in Nederland en 160 werknemers in China. Het assortiment van het eigen merk VidaXL telt inmiddels rond 2.000 producten. Maandelijks levert VidaXL vanuit Venray aan rond 150.000 klanten in Duitsland, Belgie, Engeland, Frankrijk , Italië, Nederland,  Oostenrijk, Switzerland  en  Zweden.
Vanaf het begin werd ervoor gekozen producten met een eigen merk te ontwikkelen en deze via Internet aan consumenten te verkopen. Alle processen van product ontwikkeling & inkoop, web development, marketing, logistiek tot de  klantenservice zijn in handen van VidaXL, waardoor de goede prijs-kwaliteit-verhouding gewaarborgd kan worden.
Over de breedte van het toekomstige productassortiment zegt medeoprichter Wouter Bakker die vanuit China de inkoop runt: ‘Het kan alle kanten op gaan, als we onze belofte, groots leven voor weinig, waar kunnen maken’.

VidaXL.nl