De vraag naar woningen is in Limburg net als in de rest van het land hoog. De prijzen stijgen dan ook nog steeds. Door de snelle omloopsnelheid en de hoge vraag droogt de voorraad woningen snel op. Dit blijkt uit cijfers uit de rapportage ‘Woningmarkt Q1 2018’. Het huizenaanbod voor verkoop is in Parkstad Limburg voor het achtste kwartaal op rij aan het dalen, in het eerste kwartaal van dit jaar staan er 1.445 woningen te koop. Het aanbod is daarmee met bijna een kwart afgenomen op jaarbasis. De sterkste afname van het aanbod heeft plaatsgevonden bij appartementen en hoekwoningen.

In Maastricht ligt de woningvraag al meerdere kwartalen op een hoog niveau. In het eerste kwartaal van 2018 zijn 266 woningen van eigenaar gewisseld. Met name de vraag naar appartementen is in het afgelopen kwartaal fors aangetrokken, in een jaar tijd is het aantal verkopen van dit woningtype met bijna veertig procent toegenomen. Als gevolg van het grote aantal transacties is het voor verkoop beschikbare aanbod van woningen met elf procent afgenomen.

De woningmarkt in Venray komt steeds meer in evenwicht, potentiƫle woningkopers hebben in deze markt nog ruime mogelijkheden om een woning te kopen. Het aantal transacties is in een jaar tijd met dertien procent toegenomen. Het hogere transactievolume heeft geleid tot een daling van het aanbod. Per 1 april 2018 staan nog 282 woningen in aanbod, dit is maar liefst 45% minder dan een jaar geleden.