Aangifte tegen ‘criminele organisatie’ rond aanbesteding Magisch Maastricht

Tegen elf betrokkenen bij Magisch Maastricht is aangifte gedaan. Zij zouden rond de aanbesteding van het kerstfestijn een criminele organisatie hebben gevormd en onder meer valsheid in geschrifte hebben gepleegd.

Dat onthult De Limburger vandaag.

Onder hen oud-burgemeester Gerd Leers, twee ambtenaren,  Maurice Schoenmaeckers, commercieel manager van MVV en de zakenlieden Ralph Meijs en Ralph Bastiaens, die de aanbesteding wonnen met hun Stichting Winterevents.

Betrokkenen ontkennen onrechtmatig te hebben gehandeld.

Aangever is de Maastrichtse advocaat Richard Wagemans namens het bedrijf van zijn zoon, Drawingboard BV, verliezer van de aanbesteding.  Wagemans zegt geen andere weg dan aangifte te zien omdat de gemeente Maastricht geen onderzoek instelt naar het bedrog.

Uit een bij de gemeente ingeleverd dossier met onder meer Whatsappgesprekken blijkt volgens de advocaat dat achter Magisch Maastricht andere mensen schuilgingen dan op papier werd voorgesteld.

In werkelijkheid, wijzen de documenten uit, trok de Maastrichtse ondernemer Maurice Schoenmaeckers, commercieel manager bij MVV, aan de touwtjes, zo meldde De Limburger al eerder. Hij liet als medeorganisator van voorgaande edities de gemeente achter met onbetaalde rekeningen. Bij de laatste aanbesteding moest hij uit beeld blijven.

Meer in De Limburger van vandaag.