Aanvraag faillissement Kijkshop; zes vestigingen in Limburg dicht

Eigenaar van de winkels, The One, heeft bekend gemaakt alle 70 Kijkshopwinkels in Nederland te sluiten. Volgens eigen zeggen wordt dinsdag het faillissement aangevraagd. Alle 400 medewerkers verliezen hierdoor hun baan. Limburg heeft zes vestigingen van de winkelketen: Beek, Maastricht (2x), Weert, Venlo en Venray. Vorig jaar gingen al de winkels in Heerlen en Roermond dicht. Hoeveel mensen in Limburg op straat komen, is niet bekend.

Het bedrijf was al langer verlieslijdend. De ingreep in het voorjaar van 2017 waarbij een kwart van de vestigingen werd gesloten, is niet voldoende gebleken volgens de Zweedse topman van The One, Björn Serving. Het is nu aan de curator om te kijken of een eventuele verkoop op doorstart mogelijk is, laat Serving weten.

In 1973 opende de eerste Kijkshop in Den Bosch de deuren. Het was de eerste winkel waar producten te zien waren in vitriners en de klanten een bon konden invullen om het product af te bij de balie. Op deze manier waren er minder medewerkers nodig.

Gisteren kregen bezoekers van de website de melding dat de site tijdelijk buiten gebruik was. De bestelfunctie was uitgezet en het callcenter niet bereikbaar. Inmiddels is de website weer in de lucht.