ABN AMRO verwelkomt eerste Warm Welkom Medewerkers in Sittard en Heerlen

De ABN AMRO kantoren in Sittard en Geleen hebben de eerste Warm Welkom Medewerkers van de bank verwelkomd. In beide kantoren zijn vanaf nu licht verstandelijk gehandicapte medewerkers actief, die klanten ontvangen en van een drankje voorzien. Ook verzorgen de nieuwe medewerkers verschillende lichte kantoortaken. ABN AMRO heeft de intentie om het aantal Warm Welkom Medewerkers verder uit te breiden.

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN AMRO heeft persoonlijk de arbeidsovereenkomst met de eerste Warm Welkom Medewerkers ondertekend. Hiermee benadrukt hij het belang dat de bank hecht aan de doelstellingen van de Participatiewet en het sociaal akkoord. Daarin is afgesproken dat het bedrijfsleven uiterlijk 2026 100.000 banen voor mensen met een beperking creëert. In haar inspanningen om hen aan het werk te krijgen, gaat ABN AMRO verder dan de wetgever oplegt. De Participatiewet spitst zich toe op mensen met een arbeidsbeperking. De bank kiest ervoor geen onderscheid te maken binnen de groep mensen met een beperking.

Steentje bijdragen
Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO: “Het is belangrijk dat wij ons steentje bijdragen aan de doelstellingen van de Participatiewet. We geven mensen met verschillende beperkingen een kans bij ABN AMRO en blijven uitkijken naar functies binnen de bank waar zij een meerwaarde zijn. De klanten vinden de Warm Welkom Medewerkers geweldig en het personeel in de kantoren is ook enthousiast.”