Addy Lutgenau (46) nieuwe baas Rabobank Venlo e.o.

Op de foto links: Jacques van der Linden en rechts Addy Lutgenau.

Jacques van der Linden beëindigt per 1 februari 2018 zijn bijna 40-jarige carrière bij de Rabobank en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Hij wordt opgevolgd door Addy Lutgenau, momenteel directeur Bedrijven & Particulieren bij de bank.

Jacques van der Linden (65) kwam, nadat hij voor vele andere Limburgse Rabobanken werkzaam was, in 2016 naar Venlo. Destijds volgde hij René de Beer op. In een korte tijd heeft Jacques een omvangrijk veranderproces binnen de bank in gang gezet. Onder zijn leiding is recent het fonds Brightlands Agrifood Ventures opgestart. Jacques: “De bank staat er goed voor, is zichtbaar in de markt en in de woon- en leefomgeving van onze leden en klanten. Ondanks de grote veranderingen is de motivatie onder de medewerkers verder toegenomen. Daar ben ik trots op. Een mooi moment om het stokje over te dragen en mij te richten op enkele toezichthoudende rollen.”

Benoeming
Per 1 februari 2018 is Addy Lutgenau (46) door de raad van commissarissen benoemd tot directievoorzitter van Rabobank Venlo e.o. Addy Lutgenau is geboren in Swalmen en inmiddels 11 jaar werkzaam binnen diverse groepsonderdelen van de Rabobank. Addy is sinds 2012 bij Rabobank Venlo e.o. in dienst als directeur Bedrijven. “Met de ervaring die Addy Lutgenau de afgelopen jaren heeft opgedaan, beschikt hij over de juiste capaciteiten om de ontwikkeling van onze bank en haar klanten voort te zetten. Daarmee voldoet hij volledig aan de eisen van een hedendaagse bankier bij de Rabobank. Addy woont sinds 2016 met zijn gezin in Venlo en is actief in diverse netwerken. Dit alles maakt dat hij een goed beeld heeft van de lokale markt en onze klanten”, aldus de voorzitter van de raad van commissarissen, Paul van de Kruijs.

Addy: “Rabobank Venlo e.o. is een ijzersterke bank die bijdraagt aan de economische en maatschappelijke uitdagingen in de regio. De bank is zeer klant- en markgericht, daar kunnen leden, klanten en medewerkers trots op zijn! We staan er in alle opzichten goed voor waardoor de focus ook ligt waar die moet liggen, het samen met diverse partijen, realiseren van de ambities van onze leden en klanten en daarnaast zorgdragen voor een bloeiende regio”.

Directieteam
Met de benoeming van Addy Lutgenau tot directievoorzitter van Rabobank Venlo e.o., ontstaat er een vacature voor een directeur. De raad van commissarissen vertrouwt erop dat het directieteam op korte termijn op volle sterkte is.