Admesy uit Ittervoort beste Limburgse bedrijf in MKB Innovatie Top 100

Admesy uit Ittervoort bezet de 30ste plaats. Het bedrijf ontwikkelt en produceert apparatuur voor kleur- en lichtmeting. Hun apparaten worden gebruikt bij R&D en de industrie. De nieuwste vinding van Admesy is het Atlas 2D Spectral Vision System. Dit systeem is inzetbaar bij het testen van displays die draaien op LED technologie.

Moonen Packaging uit Weert staat op de 46ste plaats. De verpakkingsspecialist heeft een duurzaam concept ontwikkeld waarbij afval niet meer bestaat. De basis is een composteerbare koffiebeker van landbouwafval. In samenwerking met een afvalverwerker is dit concept verder ontwikkeld tot het slimme en efficiënte verzamelsysteem Stack-It. Hierbij levert Moonen Packaging de duurzame koffiebekers én organiseert het ophalen van de bekers en de milieuvriendelijke verwerking ervan. Tot slot verwerkt de afvalverwerker de bekers tot biogas en compost. Van deze grondstoffen kunnen vervolgens weer nieuwe producten worden gemaakt. Hiermee is de cirkel rond.

Arian Holding uit Geleen is terug te vinden op de 72ste plaats. Zij ontwikkelde het hulpmiddel Magnide On/Off dat het probleem oplost bij het aan- of uittrekken van compressiekousen met een gesloten teenstuk op. De Magnide On/Off is gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. De hoge wrijvingsreductie van de Magnide On/Off zorgt ervoor dat de fysieke belasting voor zorgverleners en patiënten tot een minimum wordt beperkt. In het ontwerp zijn twee functionaliteiten samengebracht die gebaseerd zijn op 2 van de 7 internationale octrooien die Arion heeft voor producten in haar Slide Solution assortiment.

Winnaar van de door de Kamer van Koophandel geïnitieerde ranglijst werd Yoni.care uit Amsterdam dat taboes wil doorbreken met milieuvriendelijk maandverband.