De Aelmans Adviesgroep heeft per 1 juni Tonnaer Omgevingsrecht, gevestigd in Maastricht en Eindhoven, overgenomen. Tonnaer is opgenomen in Pouderoyen Compagnons, een zelfstandig onderdeel van de Aelmans. Dit bedrijfsonderdeel houdt zich bezig met de realisatie van plannen voor en de verbetering en duurzame inrichting van de leefomgeving.

Jo Aelmans: ‘De reden om sterk te investeren in omgevingsrecht is de toenemende complexiteit. Onze fysieke omgeving en de belangen van de stakeholders daarin zijn uitermate dynamisch. Onze opdrachtgevers bewegen zich in een complex en uitdagend speelveld. Dat vraagt om zeer gedegen kennis en advisering. Zeker de komende jaren, met de veranderingen die de nieuwe Omgevingswet brengt.”

Aelmans Adviesgroep, in 1990 opgericht door Jo Aelmans, is een adviesorganisatie die zich richt op diverse specialisaties: ruimte & omgevingsrecht, milieuadvies & -onderzoek, agrarisch- & tuinbouwadvies, rentmeesters & makelaars en bouwadvies & bouwbegeleiding. Het bedrijf heeft vestigingen in Voerendaal, Baexem, Nijmegen, Vught en Eindhoven. Na de overname van Tonnaer zijn er circa 100 medewerkers in dienst. “Voor die medewerkers heeft de overname geen consequenties, iedereen blijft in dienst”, geeft de woordvoerder van het bedrijf aan. “We zijn zelfs bezig ons personeelsbestand verder uit te breiden.”

Tonnaer Adviseurs in Omgevingsrecht werd 25 jaar geleden opgericht door professor Frans Tonnaer. Het bedrijf richt zich op de advisering en detachering voor omgevingsrecht bij zowel publieke als private klanten. Frans Tonnaer blijft nog enkele jaren aan de nieuwe combinatie verbonden.