Aelmans: paardensector wordt serieuze economische drager in het buitengebied

Ondersteund door Limburg Paardensport zijn er de afgelopen jaren een aantal concrete stappen gezet in de ontwikkeling van de hippische sector in Limburg. De paardensector wordt steeds meer een serieuze economische drager in het buitengebied.

In gemeentes als Nuth, Weert en Peel en Maas signaleren we een aantal interessante ontwikkelingen.

Horst aan de Maas is met de ontwikkelingen rond het nieuwe Equestrian Centre de Peelbergen echter duidelijk toonaangevend. Bij veel hippische projecten zijn we vanuit de Aelmans Adviesgroep actief betrokken. Zo ook bij De Peelbergen. Onze dochteronderneming Pouderoyen Compagnons is betrokken bij de gebiedsvisie.

Rond het in oktober 2015 geopende Equestrian Centre de Peelbergen (ECdP) ontwikkelt zich nu een grotere hippische zone. Daarin is plaats voor een 10-tal nieuwe locaties voor sport- en handelsstallen. In de economische zone is ruimte voor toeleverende bedrijven, zoals een ruiteresportzaak, een veterinair centrum en andere passende dienstverleners.

In de hippische evenementenzone gaat de gemeente Horst aan de Maas aan de slag met Stg. Ruiterbelangen Sevenum, Stg. Aangespannen Evenementen Noord Limburg, Stg. SGW Noord Limburg en het ECdP om een uniek hippisch evementencomplex te organiseren. Daarin ontstaat ruimte voor de organisatie van een breed scala aan hippische evenementen van de basis- tot de topsport. Tijdens het Nederlands Kampioenschap 4-spannen werd tussen genoemde partijen een inteentieverklaring getekend.