Al vijftig Limburgse toerismeondernemers hebben een subsidie van maximaal 2.500 euro van de Provincie Limburg gekregen om het ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen.

Een van hen is Wil Bekker van het BloteVoetenPark in Brunssum. “Hij is een goed voorbeeld van een initiatiefrijke, professionele, ondernemer met een bedrijf dat in tien jaar tijd geleidelijk is gegroeid van 3.000 naar meer dan 40.000 bezoekers per jaar”, zegt toerisme gedeputeerde Eric Geurts.

De Provincie Limburg vindt een krachtig ondernemerschap essentieel om de toeristische sector verder te laten groeien. Daarom is het Actieplan Ondernemerschap ontwikkeld, dat zich richt op het creëren van een sterke, gastvrije sector. De subsidies kunnen onder meer gebruikt worden voor het volgen van een coachings-/ of begeleidingstraject of voor het volgen van een cursus om meer inzicht te krijgen in kansrijke toekomstige ontwikkeling van de onderneming. Ook kan het geld worden gebruikt voor het opstellen van een ondernemings-, investerings- of marketingplan.

Wil Bekker kreeg de subsidie-voucher voor onder meer het opstellen van een marketingplan. Zijn doel is om nog meer bezoekers te trekken, bijvoorbeeld in de daluren of door de inzet van arrangementen. “Om verder te groeien kan ik niet achterblijven met bijvoorbeeld online marketing. Iets waarvoor ik niet direct de expertise in huis heb. Ik ben dan ook blij met de subsidie van de Provincie die mij helpt om toekomstvast te blijven.”