Albasten jubileum: 75 jaar Hago

Op 1 februari vierde schoonmaakbedrijf Hago haar albasten jubileum (75 jaar). In 1943 richtte Ton Goedmakers een glazenwassersbedrijf op in Heerlen en gaf het de naam Hago, naar zijn vader Harrie Goedmakers. Het kleinschalige familiebedrijf is in 75 jaar uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige schoonmaakbedrijven van Nederland.

Hago is onder meer verantwoordelijk voor de schoonmaak op Schiphol, met ruim 63 miljoen reizigers per jaar en voor de schoonmaak van alle 3.000 treinstellen van NS die in Nederland rondrijden. Hago heeft zich in de recente jaren ontwikkeld tot een belangrijke innovator van de schoonmaak in Nederland, met Hago Next en onder meer data driven schoonmaak.

Onlangs werd het bedrijf door MT1000 gewaardeerd als beste schoonmaakbedrijf van Nederland. “Een pluim voor alle collega’s die keer op keer het verschil maken. We zijn begonnen als familiebedrijf en zijn dat altijd gebleven. Met hart voor onze mensen. Betrokken medewerkers die zich dagelijks inzetten voor onze klanten. Daarom gaan we Hago 75 jaar ook vieren met al onze medewerkers en hun gezinnen tijdens het Hago Family Festival later dit jaar. Daar gaan we samen een fantastisch feest van maken”, laat Ronald Goedmakers, CEO van moederbedrijf Vebego, weten.

Ter ere van haar 75-jarige jubileum komt Hago later dit jaar met een jubileumactie die het belang van schoon laat zien en een cadeau aan Nederland is.