Het bedrijf meldt via een woordvoerster ernaar te streven de winkel nog in de loop van dit jaar te openen.

Dat meldt Limburger.nl.

Aldi en Intersport
Aldi wordt al geruime tijd in het geruchtencircuit genoemd als kandidaat om een supermarkt te openen bij het stadion. Maar zowel de discounter als ontwikkelaar Jongen wilde dat tot voor kort niet bevestigen. Aldi doet dat nu wel, nu bij het stadion een reclamezuil is neergezet waarop de komst van Aldi en Intersport op die locatie wordt aangekondigd.

Aldi laat weten niet op de hoogte te zijn gesteld van die uiting, die vermoedelijk door Jongen is neergezet. Bij Bouwontwikkeling Jongen was in verband met vakantie afgelopen week niemand bereikbaar voor een toelichting. Vragen aan Aldi over hoe groot de winkel wordt en voor hoe lang een huurovereenkomst is aangegaan, bleven onbeantwoord.

Albert Heijn
De komst van de Aldi zou een doorbraak betekenen voor de afbouw van het stadion. Sinds 2006 was het plan dat Albert Heijn er een XLzaak zou vestigen. Maar de plannen werden vertraagd door allerlei juridische procedures van belanghebbenden die vonden dat detailhandel bij het stadion de centra van Geleen en Sittard zou schaden. In 2011 haakte Albert Heijn plots af. De grootgrutter zag kans onder de overeenkomst uit te komen en zette in op uitbreiding van de bestaande winkel aan de Brugstraat, op een steenworp afstand van het stadion.