‘Alleen maar spreken is niet meer van deze tijd’

Ze omschrijft zichzelf als een zakenvrouw met een groot hart voor ontwikkeling in de letterlijke zin: “Jezelf letterlijk ont-wikkelen; afwikkelen. Laagje voor laagje. Om te kijken hoe je in elkaar zit en wat jouw effect is op de ander. En hoe je dat kunt sturen en verbeteren. Maar ik ben ook iemand met oog voor wat nieuw en nog niet helemaal geaccepteerd is, terwijl het mensen toch een stukje verder brengt. Zoals bijvoorbeeld hele nieuwe onderwijsstructuren. Als early adopter van nieuwe ideeën stuit ik ook op kritiek, maar dat is oké. Ik weet dat ik mensen zo enthousiast kan maken, dat ze nieuwe dingen aandurven. Ik ben een bouwer. Als iets nieuws eenmaal gegroeid is, draag ik het over. Net als mijn bedrijven.”

Met elkaar de juiste beslissing nemen
“Het is belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan en per saldo energie krijgen van hun werk. Als jij je goed voelt, straalt dat af op je collega’s, je baas en je klanten en dus op de hele organisatie. Daarom wil ik mensen met mijn verhaal inspireren en tools geven om happy te leren werken. Bij zo’n open inschrijving als de Limburg Onderneemt Zuyd collegereeks komen uiteraard ook mensen die vinden dat top-down werken beter is. Ook met die mensen wil ik die dag interactief in dialoog. Het is juist belangrijk dat mensen tijd en ruimte nemen om te luisteren en met elkaar de juiste beslissingen te nemen. Zoiets lijkt op de werkvloer veel tijd te kosten, maar levert in werkelijkheid juist tijdwinst op. Omdat je dan gedragen besluiten neemt en iedereen zelf verantwoordelijk wordt voor een beslissing.”

“Als je werk behalve noodzakelijk ook nog leuk is, scheelt dat enorm. Daarom moeten mensen ervaren hoe fijn het is dat je met elkaar in een team de sfeer kunt bepalen. En wanneer je dat ervaren hebt, kun je er ook met anderen en in sociale media positief over praten. In vergelijking met 100 jaar geleden zijn er veel meer mensen gelukkig met hun werk. Mede door een klimaat van meer medezeggenschap, gezamenlijke besluitvorming en empathische leidinggevenden. Ook een al dan niet noodgedwongen zzp’er kijkt naar wat hij fijn vindt, en als hij groeit, hoe hij het dan beter kan doen. Steeds meer mensen nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen werk en leven, terwijl dit ook steeds meer met elkaar verweven raakt. Juist door de explosie van informatie en big data ontstaat een tegenhanger waarin mensen groeiende behoefte hebben aan meer persoonlijk overleg. Over die tendens ben ik heel optimistisch.”

‘Morgen wordt uw werk al meteen fijner’
“Na mijn presentatie zullen de deelnemers beseffen dat ze morgen gewoon alvast een paar dingen kunnen veranderen waardoor het werken direct fijner wordt. Dat je jezelf als leidinggevende in principe overbodig kunt maken door de ander zijn eigen verantwoordelijkheid en eigenwaarde te vergroten. Daardoor bespaar je tijd. Ik maak mensen bewust hoe je met dit soort dynamiek om kunt gaan in je organisatie. Maar ik verwacht ook dat de mensen in de zaal zelf ideeën hebben over hoe het zou moeten. Vertel het me. Als mensen er anders over denken dan ik, maakt dat de dialoog juist aantrekkelijk en de leermomenten groter. Er zijn al genoeg congressen die volgepropt zijn met sprekers waar geen ruimte is om zelf iets te zeggen of bij te dragen. Dat is totaal niet meer van deze tijd. Dat ik het toevallig goed over de bühne kan brengen, betekent niet dat ik meer wijsheid en verstand heb en dat mijn verhaal meer waard is dan dat van mijn publiek. En ik word zelf ook moe van alleen maar luisteren naar een spreker. Eigenlijk weet ik niet of ik tijdens mijn lezing in Sittard zelf iets ga vertellen. Ik denk dat ik vooral ga luisteren naar mijn publiek!”

De lezing Happy Worker van Yolanda Eijgenstein wordt georganiseerd vanuit de masteropleiding Personal Leadership in Innovation and Change van Zuyd Hogeschool en Limburg Onderneemt.

Locatie: Zuyd Hogeschool, Ligne 1, 6131 MT Sittard
Wanneer: 24 november 2016 vanaf 14.30 uur
Kosten: € 25,- incl. het boek Happy Worker
Aanmelding o.v.v. naam, functie, werkgever, factuuradres naar natasja.verkooijen@zuyd.nl  

Yolanda Eijgenstein is een van de meest veelzijdige zakenvrouwen van dit moment. Ze is innovator op gebied van onderwijsvernieuwing, authentiek leiderschap & ondernemerschap. Al meer dan 20 jaar faciliteert ze groepsdynamische processen bij vastgelopen overlegstructuren en veranderingen binnen organisaties. Yolanda bekleedt diverse bestuursfuncties op het gebied van leiderschap en ondernemerschap bij o.a. De Baak VNO-NCW, TEDxEducation, Erasmus Centre for Entrepreneurship en het Greenleaf Centre for Servant Leadership. Ze is daarnaast veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en gespreksleider.