Allekabels.nl (Kerkrade) groeit als kool; grens van 1,5 miljoen klanten bereikt

Eind augustus 2017 overschreed kabelwebshop Allekabels.nl de magische grens van 1.500.000 klanten. Het bedrijf heeft een constante stroom van meer dan 80.000 bestellingen per maand.

Wat in 2005 begon als nichewebshop voor alleen maar kabels heeft in de afgelopen jaren een koerswijziging gemaakt. “Op basis van klantvragen en eigen onderzoek hebben we ons aanbod langzaam maar zeker organisch uitgebreid met uiteenlopende segmenten. Dat bleek al vrij snel een gouden greep”, legt Allekabels COO Constantijn Souren uit. “We krijgen inmiddels steeds vaker gecombineerde bestellingen van kabels en andere spullen en dat heeft uiteindelijk geleid tot deze constante groeicurve.”

Die groeiversnelling zette vrij recent in. De grens van een miljoen klanten werd op 24 januari 2016 bereikt. In nog geen twee jaar tijd zijn er dus een half miljoen klanten bijgekomen. Souren: “Dat heeft gevolgen voor het service-aspect van het bedrijf. We krijgen steeds meer klantvragen. Daarbij is niet alleen het volume opvallend, ook de diepgang van de vragen neemt toe.”

Het bedrijf verhuisde in 2015 van Heerlen naar een groter pand in Kerkrade inclusief 12.000 m2 bouwgrond voor toekomstige uitbreidingen. CEO Robert Peters verwacht dat zijn bedrijf in de komende jaren in dit tempo doorgroeit. “Dat betekent uiteindelijk meer bedrijfsruimte realiseren en ook nieuwe collega’s erbij. We selecteren daarbij niet zozeer op CV maar vooral op talent, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Bij ons zie je dan ook mensen van alle leeftijden en achtergronden. Als je in onze cultuur past, ben je welkom.”

Bij het bedrijf werken op dit moment 110 medewerkers en dat aantal groeit met de week. Een deel ervan zijn Wajongers en 45-plussers. Het bedrijf streeft ernaar om een inclusieve onderneming te zijn en dus kansen op de arbeidsmarkt te bieden aan deze specifieke doelgroepen.