Alticom en Reliable IT Solutions gaan partnerschap aan vanuit mediatoren Roermond (persbericht)

Alticom Datacenters en Reliable IT Solutions gaan een partnerschap aan voor de regio’s Brabant en Limburg. Dat hebben beide bedrijven bekend gemaakt. In januari 2016 is hiervoor al de eerste vloer met 12 racks in gebruik genomen door Reliable IT Solutions. Om aan de toenemende Managed Cloud- en housingvraag te kunnen blijven voldoen, breidt Reliable IT Solutions haar  datacentercapaciteit uit met de inrichting van de datatoren in Roermond. Vanuit het nieuwe datacenter biedt Reliable IT Solutions de mogelijkheid om de volledige ICT-infrastructuur van haar klanten te beheren, te verrijken met resources uit de Public Cloud ( www.UniversalCloud.nl ) dan wel deze in te zetten voor IT Continuity voorzieningen.

Samenwerking tussen Housing- en Managed Cloud partner

Ed Boerema, CEO van Alticom: “Alticom is een housingbedrijf pur sang. Reliable IT Solutions is een betrouwbare en innovatieve Managed Cloud providor in Zuid-Nederland. Als housing en managed cloud partners vullen we elkaar aan in kennis en kunde. Door onze krachten te bundelen in deze datatoren in Roermond, kunnen we heel Zuid-Nederland bedienen met kwalitatieve IT dienstverlening.” Het nieuwe datacenter voldoet ruimschoots aan de eisen van Tier III. Doordat zowel glasvezel als straalverbinding het datacenter kan ondersteunen, kan tot 99,999% continuïteit worden gegarandeerd. Dankzij de inzet van 100% groene stroom behoren de datacenters van Alticom tot de groenste van Nederland. Met een gegarandeerde Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,2 is het datacenter uiterst energie-efficiënt dankzij de inzet van direct free air cooling.

Mark van de Sande, eigenaar van Reliable IT Solutions: “We zijn trots dat we onze datacenterdiensten nu ook vanuit een bekend icoon als de mediatoren te Roermond kunnen aanbieden. De mediatorens van Alticom staan symbool voor 60 jaar ervaring in het bieden van continuïteit. Bovendien zijn ze onderdeel van de Nederlandse noodinfrastructuur vanuit de functie als huisvesting voor de calamiteitenzenders. Dat geeft ons groot vertrouwen in de keuze voor dit groene datacenter.”

Mediatoren Alticom Roermond _DSC5037

Over Alticom Datacenters

Alticom is eigenaar van 24 hoge mediatorens en 9 lagere masten in Nederland die samen een belangrijk deel van de Nederlandse omroep- en telecommunicatie-infrastructuur vormen. Sinds 2009 biedt het bedrijf datacenter housing diensten vanuit de mediatorens. Alticom is opgericht in 2007 en bestaat uit een team van 20 medewerkers.

Over Reliable IT Solutions

Reliable IT Solutions maakt deel uit van de Vtel ICT Groep en levert bedrijven en overheden “ICT as a Service”, op basis van een volledig modulair opgebouwde dienstverlening. De beheersbare en efficiënte bouwblokken van RiTS zijn zo ontworpen dat zij individueel, maar vooral ook in combinatie de meest geschikte oplossing kunnen bieden. Van ondersteuning op afstand tot een volledige afgeschermde en beheerde applicatie-omgeving vanuit onze eigen datacenters. Uniek is dat men bij RiTS afneemt naar behoefte en betaalt naar gebruik. De datatoren in Roermond is de derde datacenterlocatie van RiTS.