Annelies van der Pauw nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft mr. Annelies van der Pauw per 1 december benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Ze volgt Truze Lodder op, van wie de laatste benoemingstermijn is afgelopen op 1 december 2017. Lodder heeft tien jaar deel uitgemaakt van de Raad van Toezicht waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.

De Minister heeft Annelies van der Pauw benoemd vanwege haar affiniteit met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Haar deskundigheid en (bestuurlijke) ervaring op het gebied van governance, haar ervaring in grote dan wel complexe corporates en (overheids) organisaties en haar uitgebreide netwerk binnen de publieke en private sector vormen een goede aanvulling op de al aanwezige deskundigheid binnen de Raad van Toezicht UM. Naast Annelies van der Pauw (voorzitter) hebben Jennifer Barnes, Marc Groenhuijsen, Koos van Haasteren en Renk Roborgh zitting in de Raad van Toezicht.

Annelies van der Pauw is partner bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP in Amsterdam en is gespecialiseerd in corporate governance en fusies en overnames.