App over grensoverschrijdend werken in Duitsland of Nederland

De app moet de kansen op de arbeidsmarkt in beide grensgebieden vergroten. Behalve concrete banen is er ook algemene informatie over grensarbeid te vinden.

De digitale hulp is een intiatief van de VVD Limburg, VVD Venlo en de liberale FDP regio Niederrhein NRW). De app is gemaakt door studenten van Avans Hogeschool in Breda.

Volgens VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker moet de grens niet als hindernis maar als kans worden gezien. “We moeten in Limburg geen grenzen sluiten, maar grenzen slechten. De app is een creatieve mogelijkheid om de arbeidsmarkt voor elkaars inwoners toegankelijker te maken. Door het wegnemen van grensbarrières zijn voor Limburg en de Duitse en Belgische grensregio’s honderdduizenden beschikbare banen binnen handbereik. Wel is daarvoor nu van belang dat het Nederlandse UWV en de Duitse Arbeitsagentur de handen ineenslaan en databanken koppelen zodat werkzoekenden ook makkelijk over de grens aan de slag kunnen.” Van den Akker deed een oproep aan het kabinet om daarvoor meer capaciteit bij het UWV beschikbaar te maken. Nu moeten grensgemeenten en het regionale UWV dit nog bekostigen uit eigen reguliere middelen.

De app is te vinden in de appstore (iOS) en playstore (Android) onder de naam GrenzJobs.
Klik hier voor iOS
Klik hier voor Android