Arco bouwt nieuwe fabriek in Horst, van 50 naar 150 medewerkers

ARCO verhuist medio september 2017 naar de Venrayseweg 141 in Horst. Op termijn groeit de werkgelegenheid naar 150 medewerkers, zo verwacht het bedrijf.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

ARCO ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het optimaliseren van productieprocessen in onder andere de agrarische sector, voedingsindustrie, logistiek, recycling- en bulkgoederenindustrie. In de complete projecten die ARCO levert speelt automatisering een belangrijke rol. ARCO maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Daarom investeert ARCO in een nieuwe locatie aan de Venrayseweg in Horst. ARCO verwacht daar binnen enkele jaren werk te bieden aan 150 technisch geschoolde HBO’ers en MBO’ers.

Bedrijven als Coolblue, Banken Champignons, DHL, Footlocker en Baetsen hebben een grote behoefte aan kostenreductie terwijl ze tegelijkertijd op zoek zijn naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te vergroten. Voor deze bedrijven ontwikkelt en fabriceert ARCO niet alleen installaties als transportbanden, systemen om dozen, pallets en kratten automatisch te verplaatsen en installaties om droge stoffen te verwerken.

ARCO ontwikkelt en levert ook de bijbehorende automatisering. Slimme software die data uit alle machines en installaties binnen één productieproces verzamelt, analyseerd en gebruikt om alle technische onderdelen intelligent met elkaar te laten samenwerken. Aan deze combinatie van innovatieve machines, installaties en automatisering is een grote behoefte.
Met ARCO groeien ook moederbedrijf ACB en zusterbedrijf NEPAS

ARCO ontstond in 2016 uit ACB Transportbanden en Onderdelen. ACB Transportbanden zelf werd in 1994 opgericht. Afgelopen zomer investeerde ARCO nog in de uitbreiding van haar huidige locatie aan de Stationsstraat in Horst.

In haar nieuwe bedrijfslocatie aan de Venrayseweg 141 in Horst beschikt ARCO straks over 5000 m2 productieruimte en 1000 m2 kantoorruimte waarmee ze haar voorspelde groei kan opvangen. Tegelijk met de groei van ARCO, groeien ook ACB Transportbanden en Onderdelen en het zusterbedrijf NEPAS. Met name voor ACB Transportbanden en Onderdelen ontstaan op de huidige locatie mogelijkheden om te groeien. De groei van ARCO in Horst is goed nieuws voor de werkgelegenheid voor goed opgeleide technici en overige werknemers in de regio.