Arriva en VDL Bus & Coach sluiten mega order van 60 miljoen euro

De nieuwe milieuvriendelijke bussen worden onderdeel van de busvloot voor de concessies Limburg en Zuidoost-Fryslân en Waddeneilanden. Voor de Waddeneilanden en de stadsdiensten in Maastricht en Venlo worden 30 elektrische bussen geproduceerd.
arriva
Duurzaam materieel
Het overgrote deel van de order bestaat uit de VDL Citea LLE. De Citea LLE is een innovatief lichtgewicht concept van een lage instap bus, speciaal bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. Het lage gewicht resulteert in een reductie in het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Bijkomend voordeel is dat de Citea LLE vanwege de lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren optimaal toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Naast de standaard uitvoering VDL Citea LLE 120, is er een kleinere versie ontwikkeld van de Citea LLE, de VDL Citea LLE 99. Deze kleinere versie wordt ingezet in de concessie Limburg.

Voor de stadsdiensten Maastricht en Venlo gaat Arriva elektrische bussen inzetten. Deze moderne bussen kennen geen uitstoot van schadelijke stoffen en zijn bovendien stiller. Arriva heeft met de provincie Limburg een duidelijke route uitgestippeld waarbij alle bussen en treinen van Arriva in de provincie Limburg binnen 10 jaar elektrisch zijn.

VDL Bus & Coach gaat ook het onderhoud verzorgen van de VDL-bussen in Limburg. Het onderhoud van de elektrische bussen gaat plaatsvinden in speciaal hiervoor gecreëerde werkplaatsen in Maastricht, Heerlen en Venlo.

Arriva start met ingang van 11 december dit jaar met de uitvoering van de concessie in Limburg.