Asbury Graphite & Carbons Maastricht breidt jaar na start fors uit: volop vacatures

Hieronder het persbericht:

Het Amerikaanse Asbury Graphite & Carbons vestigde zich in oktober 2014 in Maastricht en startte in januari 2015 met de productie. Ondanks dat de wereldeconomie op dit moment niet groeit zoals men eerder aannam is voor Asbury door de toenemende vraag en de ontwikkeling op de markt waarin  zij zich bevinden een enorme uitdaging aan de gang. Dit betekent dat Asbury al in december 2015 besloten heeft om uit te breiden.

Door de opslagcapaciteit met 7500 vierkante meter te vergroten en de huidige opslaglocaties om te zetten in productie is het bedrijf begonnen aan fase 2. Uitbreiding is mogelijk door het aankopen van buurpanden. Ook zijn er inmiddels twee nieuwe productielijnen besteld, een miljoeneninvestering. Op dit moment is het bedrijf bezig met het opslagklaar maken van de hallen en wordt de eerste nieuwe productielijn afgewerkt en getest. De volgende grote lijn wordt verwacht na de zomer. Ook dat betekent een uitbreiding van het personeelsbestand.

Fase 4 en 5 zitten in de pen en worden uitgevoerd zodra fase 3 volledig is afgerond. Men verwacht over 5 jaar een marktaandeel te hebben op de Europese markt van 45% en een 75 tal medewerkers op de huidige locatie. Fase 5 bestaat uit opzetten van een nieuwe locatie.

Voor de uitbreiding van de productie zal gedacht zijn een flink aantal operators nodig en een aantal meewerkende voormannen die de handen uit de mouw kunnen en willen steken. Reacties voor deze vacatures kunnen gestuurd worden naar: nlrcpnst@asbury.com