Autofabrikant Nedcar in Born gaat ook de BMW X1 bouwen

De BMW X1 is een compacte cross-over van BMW. De auto heeft dezelfde bodemplaat als de MINI Countryman die op dit moment al in Born van de band loopt. Uitbreiding van de productie met het model X1 van BMW kan daardoor relatief eenvoudig. Op dit moment worden in de fabriek in Born aanpassingen gedaan zodat straks de X1 en Countryman aan dezelfde band geproduceerd kunnen worden. Nedcar geeft een  geen commentaar op de productie-uitbreiding.  Woordvoerster Nadia Landerloos laat weten nooit uitspraken te doen over toekomstige modellen.

De BMW X1 wordt op dit moment gemaakt in het Duitse Regensburg, maar de vraag naar het model is enorm. In Duitsland is de productie verder opgeschroefd van 1100 naar 1400 voertuigen per dag door het invoeren van een extra nachtdienst.  BMW heeft besloten om tot maart volgend jaar in Regensburg met de nachtploeg te werken. De BMW X1 is een van de best lopende modellen van de Duitse autofabrikant.

Momenteel werken er bij Nedcar zo’n 4.000 medewerkers, ten opzichte van de 1.500 toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie tot maximaal 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten.