Automotive: Janssen Kerkrade verruilt Hyundai voor Carprof

Autobedrijf Janssen is lid geworden van de universele onderhoudsketen Carprof. Het bedrijf is gestopt met het erkend reparateurschap van Hyundai, “vanwege de hoge franchisefee”. Dat meldt eigenaar Antoine Janssen aan Automotive.

Dat meldt Automotive.nl

Autobedrijf Janssen is in de regio ook bekend als erkend reparateur van Peugeot. “Daar gaan we mee door. We zijn al 45 jaar met het merk verbonden, bovendien is daar de verhouding tussen werkaanbod en contractkosten wel gezond.”

Vol gas
Het lidmaatschap bij Carprof, dat onderdeel is van Autodistribution, is ingegaan op 1 juni. Janssen heeft inmiddels een groot deel van zijn autobedrijf laten uitvoeren in de oranje huisstijl van de garageformule. Alleen de Hyundai-zuil moet nog worden omgebouwd naar Carprof. “We geven vol gas op onze nieuwe koers en dat is te zien: het lijkt wel een heel nieuw bedrijf.”
Volgens Janssen legt de overstap hem nu al geen windeieren. “Ik zie sinds drie weken veel meer vreemd merk-auto’s binnenrijden dan daarvoor. Dat zijn dus allemaal nieuwe klanten.”

Met de nieuwe activiteit wil de ondernemer ook zijn openingstijden verruimen door met een zaterdagopenstelling te starten. “We gaan hiervoor een extra werknemer aannemen. Een openstelling op zaterdag hoort er bij als je een bredere doelgroep wil aanspreken.”

Nog nooit zoveel Hyundai’s verkocht
Vijf jaar geleden heeft Janssen nog flink geïnvesteerd in de huisstijl voor Hyundai, toch zegt de ondernemer er nu bewust voor te kiezen afscheid te nemen van het reparateurschap. “De dichtheid van erkend reparateurs van Hyundai is erg groot dus we kregen er relatief weinig klanten op binnen. Toen heeft de importeur afgelopen april ook de fee sterk verhoogd, en kwam het nieuws dat er in 2018 opnieuw moet worden geïnvesteerd in de huisstijl. Terwijl we onze vorige investering nog niet eens hadden terugverdiend. De verhoudingen liepen helemaal scheef.” Spijt van de breuk heeft hij niet. “We verkopen nu meer Hyundai’s dan toen we nog erkend reparateur waren.”