BabyWatcher (Heerlen) rondt 2e kapitaalsronde af

De Nederlandse Start-up BabyWatcher heeft onlangs haar 2e kapitaalsronde succesvol afgerond. Met dit kapitaal gaat BabyWatcher haar internationale groeiplannen waarmaken. De baby- echoscanner werd een jaar geleden succesvol geïntroduceerd in de Nederlandse zwangerschapsmarkt.

Het innovatieve echoapparaat werkt op basis van de meest eenvoudige en veilige ultrageluidstechniek. Op basis van geluidsgolven kunnen voor thuisgebruik duidelijke 2D-beelden en video’s worden gemaakt van onder andere het hoofd en het hart, de handjes en voetjes.

De Babywatcher is sinds mei 2016 op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Na deze succesvolle start is de Babywatcher mateloos populair onder de Nederlandse zwangere vrouwen. Inmiddels zijn er ruim 20.000 echo’s succesvol gemaakt. In maart 2017 won Babywatcher de prestigieuze Dutch Baby Innovation Award. Daarnaast is de Babywatcher genomineerd voor de European Consumer Innovation Award, die in september aanstaande wordt uitgereikt in Keulen.

Dit jaar presenteerde BabyWatcher haar Babywatcher al op de consumenten elektronicabeurs CES ’17 in Las Vegas in Amerika. Om aan de continue buitenlandse interesse te kunnen voldoen, volgt deze maand verdere internationalisering. Concreet betekent dit, dat BabyWatcher haar activiteiten verder uitbreidt in de Benelux met de benoeming van een commercieel directeur in België, in augustus gaat starten in Duitsland en in het najaar de Babywatcher lanceert in het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Israel. De succesvolle 2e kapitaalsronde wordt besteed voor investeren in deze internationalisatie en verdere innovatie in de Babywatcher.